√ötmutat√≥: lak√°sb√©rlŇĎ, elsŇĎ√©ves di√°k√©let a fŇĎv√°rosban

Ňźsz van. A bronzoss√° v√°lt, sz√°raz falevelek kanyarogva hullanak a f√∂ldre, ahol ropog√≥ hanggal eml√©keztetnek arra, hogy valami elm√ļlt, √©s tudatj√°k az emberekkel, hogy k√©szen √°llnak egy √ļj √©vszakra, egy √ļj kezdetre.

Tal√°n ugyanez az √©rz√©s veszi √°t az uralmat az elsŇĎ√©ves egyetemist√°k gondolatai felett is ebben a kor√°ntsem izgalommentes, stresszes, √°tmeneti idŇĎszakban.
Ny√°r k√∂zep√©n mindenki inform√°ci√≥t szerzett arr√≥l, hogy felvett√©k a kiv√°lasztott egyetemre, de az √∂r√∂m √©s b√ľszkes√©g kellemes √©rzet√©t hamar √°tvette a szorong√°s. ‚ÄěFŇĎv√°rosi √©let, nagyv√°rosi √©let. √Ėn√°ll√≥sod√°s, k√∂lt√∂z√©s. P√©nz! Koll√©gium vagy alb√©rlet? Biztos, hogy ezt akarom?‚ÄĚbudapesti alberletek olcson diakoknak

Gólyaként tovaröppenni a nyári kalandok eufóriájából és a biztonságot adó fészek gondatlanságából nem kicsit nyugtalanító. A kollégium bár esélyt ad a sorstársaiddal való ismerkedésre, de mindössze minimális magán életet, privát szférát és nyugalmat biztosít.
Enyhe fogalmaz√°st tan√ļs√≠t a kijelent√©s, hogy nem k√∂nny√≠ti meg a tanul√°st a koll√©giumi √©let.  Ez√©rt val√≥sz√≠nŇĪleg az internet b√∂ng√©szŇĎd keres√©si list√°ja hetekre visszamenŇĎleg az ‚Äěolcs√≥, kiad√≥ alb√©rlet egyetemist√°knak‚ÄĚ szavakat tartalmazza.

Tegy√ľk fel, hogy √°test√©l a rost√°n

Tegy√ľk fel, hogy √°test√©l azon a bizonyos l√°thatatlan, online, alb√©rletkeresŇĎ rost√°n √©s j√≥ helyre pottyant√°l. A hirdetŇĎoldalon ig√©nyeidnek √©s p√©nzt√°rc√°dnak megfelelŇĎ budapesti alb√©rletre, vagy √©ppen kiad√≥ szob√°ra akadt√°l. SzerzŇĎd√©st k√∂t√∂tt√©l. Felk√∂lt√∂zt√©l.
Most pedig a bŇĎr√∂ndjeid n√©ma t√°rsas√°g√°ban √ľlsz a szob√°d √°gy√°n, pr√≥b√°lod rendezni a gondolataid, √©s az a k√©rd√©s √ľt sz√∂get a fejedben, hogy ‚Äěm√©gis mi t√∂rt√©nt √©s hogyan tov√°bb?‚ÄĚ A k√∂lt√∂z√©s, a szerzŇĎd√©s v√©gtelennek tŇĪnŇĎ lapjai, az √ļj arcok, az ismeretlens√©g, √©s a tudat, hogy csak magadra sz√°m√≠thatsz mostant√≥l nem csak t√©ged, de a legt√∂bb di√°kot (sŇĎt, el√°ruljuk, bizonyos esetekben munkav√°llal√≥ felnŇĎttet) is megr√©m√≠tik azokban az elsŇĎ, egyed√ľl t√∂lt√∂tt √≥r√°kban.
√Čppen ez√©rt p√∂rgess√ľk vissza kicsit a filmtekercset az elej√©re, j√°tsszuk vissza, mi t√∂rt√©nt. Kapt√°l egy frapp√°ns, professzion√°lis b√©rleti szerzŇĎd√©st, amely gondos figyelmet ford√≠t a r√©szletekre. Fokozott figyelemmel v√©gig olvasod a le√≠rtakat, √©s el√©g idŇĎt ford√≠tasz arra, hogy √©rtelmezd is a azokat. Ekkor r√°j√∂ssz, hogy a hossz√ļ √≥r√°s keresg√©l√©s meghozta gy√ľm√∂lcs√©t, mert egy nagyszerŇĪ szerzŇĎd√©s al√°√≠r√°sa elŇĎtt √°llsz.
Egy szerzŇĎd√©s, amely nem csak a b√©rbead√≥ nyeres√©g√©t biztos√≠tja, hanem a ti√©det is. ElŇĎre meghat√°rozott, prec√≠z pontok √©s szab√°lyok ismertetik veled az elv√°r√°sokat, √©s cser√©ben biztons√°got, minŇĎs√©get, kiv√°l√≥ b√°n√°sm√≥dot, √©s fix lakb√©rt, rezsik√∂lts√©get kapsz.

Minden d√°tum elŇĎre fix√°lt

Minden d√°tum elŇĎre le van jegyezve, √≠gy tudhatod, hogy meddig √©lvezheted ezeket az elŇĎny√∂s k√∂r√ľlm√©nyeket. A bar√°ti √©s kedves, de m√©gis profi √ľgyf√©lszolg√°latnak k√∂sz√∂nhetŇĎen pedig azt is bel√°tod, hogy m√©gsem vagy egyed√ľl. Az alb√©rlettel ad√≥d√≥ k√©rd√©sek nem maradnak v√°lasz n√©lk√ľl, az √ľgyf√©lszolg√°latot b√°rmikor keresheted.

Ha pedig fel√°llsz √©s k√∂rbe s√©t√°lod a szob√°dat, ahogyan az eg√©sz alb√©rletet is, a modern elŇĎkelŇĎs√©get, kifinomult st√≠lust t√ľkr√∂zŇĎ hangulat √©s dekor√°ci√≥, illetve kort√°rs, √ļj h√°ztart√°sbeli eszk√∂z√∂k l√°tv√°ny√°nak hat√°s√°ra √ļjra megerŇĎs√≠theted magadban a tudatot, hogy a v√°ros tal√°n egyik legig√©nyesebb lak√°s√°ban kezded √ļj √©leted. M√©g csak nem is dr√°g√°n! Nyugodtan cs√≠pd meg magad, nem fogsz fel√©bredni, t√©nyleg ez a val√≥s√°g!
Most pedig merre tov√°bb? Nos, a nehez√©n t√ļl vagy, innentŇĎl m√°r csak egyszerŇĪbb lesz! Kialakul egy napirended, √©s √©led a mindennapjaid, √©lvezed a szabads√°got √©s az egyetemista √©letet majd. Azonban ahhoz, hogy ez az √©let g√∂rd√ľl√©kenyen √©s a lehetŇĎ legminim√°lisabb stressz k√≠s√©ret√©ben menjen tov√°bb, l√©nyeges, hogy odafigyelj p√°r dologra az alb√©rlettel kapcsolatban.

Minden h√≥napban figyelj oda a fizet√©si hat√°ridŇĎre √©s idŇĎben teljes√ľljenek az anyagi k√∂telezetts√©gek. Ne hozd magad k√©nyelmetlen helyzetbe √©s l√©gy pontos. Ez az egyetemen ny√ļjtott hat√°ridŇĎk teljes√≠t√©s√©n is seg√≠teni fog. K√©t l√©gy egy csap√°sra, ahogyan azt mondani szokt√°k.
Ha vannak lak√≥t√°rsaid, akkor erŇĎsen javasoljuk a konfliktus ker√ľl√©s√©t, abban az esetben, ha m√©gis megt√∂rt√©nik, a kompromisszumra √©s a b√©kek√∂t√©sre kell t√∂rekedni. A j√∂vŇĎben pedig c√©lszerŇĪ elŇĎre egyeztetni, ha k√∂r√ľlm√©nyek lehetŇĎv√© teszik.

Tisztelt a k√∂rnyezetet, ne rong√°ld a lak√°st. Az alb√©rlet √©ps√©g√©nek fenntart√°sa a fent eml√≠tettekkel egy√ľtt is szerzŇĎd√©sbe foglalt szab√°ly, mivel az alb√©rlet √©s a benne tal√°lhat√≥ b√ļtorok, elektronikus eszk√∂z√∂k nem a te tulajdonodat k√©pezik, ez√©rt b√°nj vel√ľk m√©lt√≥s√°gteljesen.
Ezeknek az apr√≥ √©s egyszerŇĪ felt√©teknek a betart√°s√°val nagyon √∂r√∂mteli, kalandos √©letet √©lsz majd az alb√©rletben lak√≥t√°rsakkal vagy an√©lk√ľl. B√°r az egyetemen nagy a nyom√°s, de √°ltal√°nosan az egyetemi √©let lehet kifejezetten kellemes is, ha odafigyelsz √©s pontosan teljes√≠ted a k√∂telezetts√©geid. R√°nk sz√°m√≠thatsz. Mindent bele!

© Professional Premium Property Zrt. Minden jog fenntartva