Tippek a kism√©retŇĪ alb√©rletekhez

A trendek k√∂vet√©se egyes emberek sz√°m√°ra fontos dolog, m√≠g m√°sok nem tulajdon√≠tanak neki komoly jelentŇĎs√©get.

Abban azonban mindenki egyet √©rthet, hogy a trendek befoly√°solj√°k a j√∂vŇĎ alakul√°s√°t. M√©g ha csak ideiglenesen is, de hat√°ssal vannak r√°. Egy pillanatnyi ir√°nyv√°lt√°snak nyoma marad. 

tippek kis meretu alberlethez budapestenElŇĎfordulhat, hogy nem vagy az a szem√©lyis√©g, aki szereti tartani a l√©p√©st a vil√°ggal, √©s lehets√©ges, hogy a divatot is t√ļl√©rt√©keltnek tartod. Ebben az esetben √©rdemes olyan trendek ut√°n n√©zni, amelyek az egyszerŇĪs√©g √©s a minimalit√°s, tiszta, √°tl√°that√≥ ir√°nyvonal√°t k√∂vetik. 

Az√©rt is van nyert √ľgyed akkor, ha ilyen st√≠lus√ļ lak√°st v√°lasztasz, mert nem zavarnak meg m√°s ir√°nyzatok a lak√°sban, illetve a k√©sŇĎbbiekben, ha alak√≠tan√°l rajta, a letisztult, semleges sz√≠nekhez b√°rmi illik √©s a minimalista berendezked√©shez k√∂nnyebb hozz√°adni, mint ford√≠tott esetben elvenni. 

Albérletbérléskor figyelembe kell venni a trendek mellett a funkcionalitást is

Mikor lak√°st n√©zel, tedd fel magadnak a k√©rd√©st, hogy ‚Äěmennyire trendi lak√°st szeretn√©l‚ÄĚ √©s, hogy ‚Äěfunkcion√°lis-e, mennyire hasznos a kiszemelt lak√°st‚ÄĚ. Az egyik legfontosabb k√©rd√©s pedig az, hogy mekkora t√©rre van sz√ľks√©ged-e, √©s j√≥l ki tudod ‚Äď e haszn√°lni a rendelkez√©sre √°ll√≥ teret. 

Egy a jelenleg nagyon popul√°ris, de egyben igen hasznos megold√°s a miniatŇĪr lak√°s b√©rl√©se. Az √ļgynevezett mikro lak√°sokban a legfontosabb dolgok tal√°lhat√≥k meg, minden, amire egy b√©rlŇĎnek sz√ľks√©ge lehet. Ezek az alb√©rletek kitŇĪnŇĎ √°ron b√©relhetŇĎk, √©s j√≥csk√°n meghaladj√°k az elv√°rt sz√≠nvonalat. 

Igaz√°b√≥l luxus√©let kis m√©retben. Ennek k√∂sz√∂nhetŇĎen pedig fiatal felnŇĎttek, egyetemi hallgat√≥k √©s p√°lyakezdŇĎk is megengedhetik maguknak ezeket a budapesti alb√©rleteket. Ňźk ugyanis sokszor kell, hogy be√©rj√©k r√©gi, dohos, roskadoz√≥ lak√°sokkal, hiszen manaps√°g sok j√≥ minŇĎs√©gi, √ļj, vagy √©ppen fel√ļj√≠tott alb√©rlet, sz√°mukra sz√≥ba sem j√∂het, a megfizethetetlens√©g probl√©m√°j√°b√≥l fakad√≥an. 

A kisebb m√©retŇĪ alb√©rletek viszont megold√°st jelenthetnek sz√°mukra is.

R√°ad√°sul, nem kell bet√∂lteni a teret. M√°r a fŇĎv√°rosban is sz√°mtalan ilyen kiv√°l√≥ √°r√ļ, kiad√≥ alb√©rlet tal√°lhat√≥, mind di√°kok, mind fiatal munkav√°llal√≥k sz√°m√°ra. 

Ha meghoztuk a kedved ahhoz a kism√©retŇĪ lak√°sokhoz, √©s √ļgy d√∂ntesz, hogy belev√°gsz a kalandba, akkor p√°r hasznos tan√°ccsal is szolg√°lhatunk sz√°modra ahhoz, hogy t√∂k√©letess√© tedd ezt a k√ľl√∂nleges √©letm√≥dot. 

Sokszor, egy nagym√©retŇĪ lak√°sban probl√©m√°t okoz, hogy a lak√≥k nem tudnak mit kezdeni az √ľres t√©rrel, nem tudj√°k azt megfelelŇĎen kit√∂lteni. Ez√©rt halmozni kezdik a b√ļtorokat √©s a dekor√°ci√≥kat, a b√ļtorok √©s t√°rgyak ar√°nytalan mennyis√©g √©s m√©rete pedig nem csup√°n eszt√©tikailag zavar√≥, nem sz√©p, hanem m√©g a k√°osz hangulat√°t is megid√©zheti, √©s h√°t valljuk be, senkinek sincs sz√ľks√©ge k√°oszra a saj√°t otthon√°ban. 

M√≠g a mikro apartment megakad√°lyoz abban, hogy t√°rgyat t√°rgyra halmozz az alb√©rletben, addig a m√©ret ar√°nytalans√°gt√≥l nem tud t√©ged megmenteni. C√©lszerŇĪ ez√©rt okosan berendezni vagy √©ppen √°trendezni a lak√°st. Sokan beelesnek abba a hib√°ba, hogy a kis lak√°sba, kism√©retŇĪ t√°rgyakat vesznek. Ezt pedig megism√©tlik. Azt√°n m√©g vesznek egy p√°rat. Hopp√°, egyszer csak azt veszik √©szre, hogy ŇĎk is a halmoz√°s √°ldozat√°ul estek. 

Kiv√°l√≥ megold√°s lehet, ha dekor√°lni szeretn√©l √©s egy k√∂zepes m√©retŇĪ t√°rgyat v√°s√°rolsz, esetleg egy-k√©t apr√≥bb darab is belef√©r, a rendelkez√©sedre √°ll√≥ szabad ter√ľlettŇĎl f√ľggŇĎen. √ćgy elker√ľlhetŇĎ a t√ļlzs√ļfol√≥d√°s, a v√©letlenszerŇĪ felhalmoz√≥d√°s √©s a felesleges, porosod√≥ t√°rgyak felsorakozott hada. 

Optikailag is csalhatsz, ha vizu√°lisan felnagy√≠tod a teret, vagy √©ppen eltereled a szemek figyelm√©t. Egy ilyen ‚Äď manaps√°g rendk√≠v√ľli n√©pszerŇĪs√©gnek √∂rvendŇĎ ‚Äď tr√ľkk, ha k√ľl√∂nb√∂zŇĎ m√©retŇĪ √©s fekv√©sŇĪ k√©peket aggatsz az egyik falra, hogy a fal √ļgy tŇĪnj√∂n, ‚Äět√∂mve van‚ÄĚ. A szem √©s az agy √≠gy megt√©vesztve nem arra f√≥kusz√°l majd, hogy kicsi a lak√°s, hanem az √≠zl√©sesen szokatlan, mer√©sz √©s innovat√≠v diz√°jnra. 

Engedj sok f√©nyt a lak√°sba √©s haszn√°lj vil√°gosabb sz√≠neket dekor√°l√°skor, a vil√°goss√°g ugyanis nagy√≠tja √©s a lehetŇĎ legnyitottabb√° √©s levegŇĎsebb√© var√°zsolja a lak√°st. Okos √∂tlet, ha polcaidat praktikusan haszn√°lod, ahogyan ruh√°s szekr√©nyedet is maxim√°lisan kihaszn√°lod, esetleg √ļj hajtogat√°si technik√°kat pr√≥b√°lsz ki. 

Dekor√°ci√≥ √©s egyben t√°rol√°si c√©lra ad lehetŇĎs√©get a manaps√°g rendk√≠v√ľl egyszerŇĪen beszerezhetŇĎ, gurul√≥ ruhatart√≥ fogas. Ide aggathatod kedvenc darabjaidat, ak√°r sz√≠nk√≥dok alapj√°n felsorakoztatva azokat, ha annak alja polccal rendelkezik, cipŇĎket, t√°sk√°kat, dobozokat, esetleg k√∂nyveket, net√°n lemez lej√°tsz√≥t is t√°rolhatsz azon a polcon, ez csup√°n azon m√ļlik, hogy mennyi a fenn marad√≥ hely. Helyezd ezt el a lak√°s b√°rmelyik szeglet√©ben ‚Äď nem k√∂telezŇĎ a szob√°ban -, √©kszerk√©nt dekor√°lja majd a lak√°st, √©s m√©g a ‚ÄěNew York loft‚ÄĚ hangulatot is a budapesti lak√°sodba csemp√©szheted. 

© Professional Premium Property Zrt. Minden jog fenntartva