Sz√°mlak√©pes alb√©rlet elŇĎnyei

A sz√°mlak√©pes alb√©rlet elŇĎnyei k√∂z√© tartozik elsŇĎsorban az, hogy √©rv√©nyes√≠theted a jogaidat leg√°lis alb√©rlŇĎk√©nt, √©s ak√°r lakhat√°si t√°mogat√°st is ig√©nyelhetsz, √≠gy ak√°r sz√°zezer forinttal cs√∂kkentheted a havi lakb√©r √∂nerŇĎ r√©sz√©t.

Ha lak√°st vagy szob√°t b√©relsz, mindenk√©ppen k√©rj sz√°ml√°t! professional property management budapest

Az tekinthetŇĎ sz√°ml√°s alb√©rletnek, amikor az ingatlan tulajdonosa ad√≥zik a bev√©tele ut√°n, √©s az √°ltala kiadott ingatlanr√≥l sz√°ml√°t is ki√°ll√≠t a b√©rlŇĎ fel√©.

Az egyik legnagyobb elŇĎnye a megb√≠zhat√≥, minŇĎs√©gi, √°tl√°that√≥ b√©rbead√≥ szolg√°ltat√°s. A sz√°mla ki√°ll√≠t√≥ja lehet mag√°nszem√©ly √©s c√©g is. Term√©szetesen sz√°mlaki√°ll√≠t√°s eset√©n se hagyjuk ki a b√©rleti szerzŇĎd√©s k√∂t√©s√©t!

A szerzŇĎd√©ssel, sz√°ml√°val kiadott lak√°s tulajdonosa a karbantart√°sra is jobban oda fog figyelni, illetve, amennyiben eleve c√©gtŇĎl b√©rled az ingatlant, k√∂nnyebben kifizeti a sz√ľks√©ges jav√≠t√°sokat √©s seg√≠tŇĎk√©szebb lesz, hiszen ezeket a k√∂lts√©geket k√∂nnyed√©n el tudja majd sz√°molni ‚Äď igaz, a mag√°nszem√©lyek is, hiszen a karbantart√°si kiad√°sok lek√∂lts√©gelhetŇĎk.

Sz√°ml√°s alb√©rlet eset√©n ak√°r havonta t√∂bb t√≠zezer forintnyi lakhat√°si t√°mogat√°s is k√©rhetŇĎ

M√©g mindig kevesen tudj√°k, hogy lakhat√°si t√°mogat√°st ig√©nyelhetŇĎ sz√°mlak√©pes alb√©rlet eset√©n az √°llamt√≥l. ErrŇĎl a 39/1998. (III.4.) Korm. rendelet 4-7 ¬ß-a sz√≥l, √©s ez alapj√°n az al√°bbi felt√©telekkel ig√©nyelhetsz lakhat√°si t√°mogat√°st:

1. Legy√©l minimum 1 h√≥napja √°ll√°skeresŇĎk√©nt nyilv√°ntartva, √©s a t√°mogat√°si k√©relmet m√©g a foglalkoztat√°s megkezd√©se elŇĎtt ny√ļjtsd be.

2. Olyan munkaviszonyt l√©tes√≠ts, ami folyamatos √©s legal√°bb hat h√≥napos idŇĎtartamra sz√≥l, √©s emellett minimum heti 20 √≥r√°t fed le. Az √≠gy l√©trej√∂tt munkaviszonyn√°l l√©nyeges szempont, hogy a munkav√©gz√©s helysz√≠ne √©s az √°lland√≥ lak√≥helyed (teh√°t nem az alb√©rlet!) k√∂z√∂tt legal√°bb 60 km-es t√°vols√°g legyen.

3. A munkav√©gz√©s hely√©n, illetve a munkav√©gz√©s helysz√≠n√©tŇĎl sz√°m√≠tott 60 km-es t√°vols√°gon bel√ľl ne rendelkezz olyan ingatlannal, ahol lakhatn√°l.

4. A munkaviszonyod m√°s munkaad√≥n√°l j√∂jj√∂n l√©tre, mint akin√©l utolj√°ra dolgozt√°l, teh√°t munkahelyv√°lt√°s t√∂rt√©njen ‚Äď kiv√©ve, ha eddig nem dolgozt√°l sehol.

5. A lakhat√°s√°t vagy a munkav√©gz√©s hely√©n, vagy a 3-as pontban meghat√°rozott felt√©teleknek megfelelŇĎ telep√ľl√©sen, b√©rleti jogviszony l√©tes√≠t√©s√©vel tervezd megoldani. Ehhez felt√©tlen√ľl sz√°ml√°s alb√©rletet kell keresned.

6. V√©g√ľl pedig arra is figyelned kell, hogy a k√©relem idŇĎpontj√°ban m√°s jogc√≠men ne r√©szes√ľlj k√∂z√ľzemi vagy lakhat√°si t√°mogat√°sban (p√©ld√°ul ne legyen a neveden olyan k√∂zmŇĪ fizet√©s, amihez szoci√°lis hozz√°j√°rul√°st ig√©nyeltetek).

A legjobb megold√°s teh√°t az, ha az alberletbudapest.hu kiad√≥ ingatlan k√≠n√°lat√°b√≥l b√©relsz lak√°st vagy szob√°t, mert itt garant√°ltan szerzŇĎd√©ssel, sz√°ml√°val k√∂lt√∂zhetsz be az alb√©rletbe!

© Professional Premium Property Zrt. Minden jog fenntartva