Mindent a sz√°mlak√©pes alb√©rletrŇĎl

A sz√°mlak√©pes alb√©rlet jelent√©se nagyon sok fiatalt t√∂lt el k√≠v√°ncsis√°ggal. A csal√°di f√©szekbŇĎl elŇĎsz√∂r kirep√ľlni k√©sz√ľlŇĎ fiatal g√≥ly√°k, egyetemist√°k, p√°lykezdŇĎk

√©s 20-as √©veikben j√°r√≥ munkav√°llal√≥k is beleeshetnek az elŇĎsz√∂r Budapestre k√∂lt√∂zŇĎ, a lak√°s b√©rl√©s ter√©n m√©g tapasztalatlannak sz√°m√≠t√≥ kateg√≥ri√°ba. 

szamlakepes alberlet budapestenA kezdet mindig nagyon neh√©z, √©s sajnos a legt√∂bb esetben hib√°k k√≠s√©rik. Ennek viszont nem kell √≠gy lennie. Gondos odafigyel√©ssel te is k√©pes lehetsz m√°r elsŇĎ b√©rleti szerzŇĎd√©sed sor√°n egy biztons√°gos, hi√°nytalan, buktat√≥k n√©lk√ľli szerzŇĎd√©st. 

ElŇĎsz√∂r is, tiszt√°zd le magadban, hogy mire van sz√ľks√©ged egy lak√°sban, milyen alb√©rletre v√°gysz, √©rdemes errŇĎl list√°t is k√©sz√≠tened. Ennek megk√∂nny√≠t√©se √©rdek√©ben mi √∂ssze√°ll√≠tottunk egy cikket, amelyben kit√°rgyaljuk az alb√©rletb√©rl√©s alapszab√°lyait. 

√Črdemes ebben az esetben alaposan t√°j√©koz√≥dni, √©s el√©g idŇĎt sz√°nni az inform√°ci√≥gyŇĪjt√©shez. Egy lak√°s b√©rl√©se, a k√∂lt√∂z√©s, az √∂n√°ll√≥sod√°s mind nagy felelŇĎss√©ggel j√°rnak, valamint anyagi kiad√°ssal is. Ez√©rt nem √°rt tudnod, hov√° teszed a p√©nzed. 

Fontos tudni, hogy mi is a sz√°mlak√©pes alb√©rlet jelent√©se, nem csup√°n a jelent√©s√©t c√©lszerŇĪ ismerni, hanem a f√©lre√©rt√©s elker√ľl√©se v√©gett azt is lesz√∂gezni, hogy mit nem jelent. 

1. A számlaképes albérlet jelentése

A sz√°mlak√©pes azt jelenti, hogy a b√©rbead√≥ tud sz√°ml√°t adni a b√©rlŇĎnek, azaz van ad√≥sz√°ma.  Ez term√©szetesen bizony√≠t√©k arra, hogy ad√≥zik a lak√°s ut√°n. Ezt akkor is meg kell tennie persze, ha nem ad sz√°ml√°t. Sz√°ml√°val azonban mindig t√©nyleges bizony√≠t√©kod van arr√≥l, hogy nem lett√©l √°tver√©s √°ldozata.

Sajnos elŇĎfordulnak balszerencs√©s, gyan√ļs esetek is. A sz√°mla hi√°nya okod adhat, hogy azt gyan√≠tsuk, valamilyen rejtegetni val√≥ja van a b√©rbead√≥nak.  Aki nagyon nem akar sz√°ml√°t adni, az feltehetŇĎleg nem ad√≥zik. Sz√°mla eset√©n nehezebb letagadni a bev√©telt. Amennyiben √ļgy √©rzed, hogy m√©g tov√°bbi inform√°ci√≥ra van sz√ľks√©ged a t√©m√°ban, nyugodtan keresd √ľgyf√©lszolg√°latunkat. 

2. Mik az elŇĎnyei a sz√°mlak√©pes alb√©rletnek?

A sz√°mlak√©pes alb√©rlet jelent√©se mellett m√°s tudnival√≥k is akadnak ebben a t√©m√°ban. Mivel mi magunk is jelentŇĎs figyelmet ford√≠tunk arra, hogy megfelelŇĎ felt√©teleket biztos√≠tsunk b√©rlŇĎinknek, ez√©rt term√©szetesen mi is tudunk sz√°ml√°t bocs√°tani rendelkez√©sedre. 

Tov√°bb√° pedig nem gyŇĎzz√ľk hangs√ļlyozni, hogy mennyire l√©nyeges az, hogy a lak√°s minŇĎs√©ge eleget tegyen a havonta kifizetett b√©r √©s rezsi √∂sszeg√©nek. Sz√≠nvonalas, minŇĎs√©gi, kiv√°l√≥ √°llapot√ļ alb√©rletbe √©rdemes k√∂lt√∂zni. Ezeknek pedig √°ltal√°ban mindig megval√≥sulhat egy sz√°mlak√©pes alb√©rletben. Az ilyen fŇĎb√©rlŇĎk ugyanis minden esetben komolyan veszik a feladatokat. 

3. Lakhatási támogatás esetén

Amennyiben p√°lyakezdŇĎk√©nt lakhat√°si t√°mogat√°sra vagy jogosult √©s meg is ig√©nyeln√©d azt, akkor mindek√©ppen sz√°mlak√©pes alb√©rletre lesz sz√ľks√©ged. Ha nem vagy abban biztos, hogy megfelelsz- e a lakhat√°si t√°mogat√°ssal kapcsolatos elv√°r√°soknak, akkor se cs√ľggedj, ink√°bb olvasd el egyik t√°j√©koztat√≥ cikk√ľnket ide kattintva.

Nagyon hasznos lehet beny√ļjtani az ig√©nyl√©sed a t√°mogat√°sra, mert nem kicsi anyagi terhet √©s stresszt vesz le az emberrŇĎl. √ćgy lehetŇĎs√©ged ad√≥dik sp√≥rolni addig, am√≠g el√©rsz arra a szinte, hogy tov√°bb l√©phess. 

A sz√°mlak√©pes alb√©rlete jelent√©se r√∂viden √∂sszefoglalva √ļgy hangzik teh√°t, hogy a fŇĎb√©rlŇĎ √°ltal kibocs√°tott sz√°mla egy bizony√≠t√©k arr√≥l, hogy a b√©rl√©s folyamata a szerzŇĎd√©sben kik√∂t√∂ttek alapj√°n zajlik, a fŇĎb√©rlŇĎ ad√≥zik az alb√©rlet ut√°n. 

Bizony√≠t√©kk√©nt √©s n√©lk√ľl√∂zhetetlen adminisztrat√≠v feladatk√©nt is is szolg√°l az eml√≠tetteken t√ļl. De jelenti azt is, hogy egy komoly, megb√≠zhat√≥ fŇĎb√©rlŇĎvel van dolgod, aki √ľgyel a r√©szletekre, √©s nagy val√≥sz√≠nŇĪs√©ggel az √°ltala kiadott alb√©rlet minŇĎs√©g√©re is. 

 

© Professional Premium Property Zrt. Minden jog fenntartva