Lakótárs típusok

Ha m√©g sosem √©lt√©l lak√≥t√°rssal, akkor bizony√°ra sokat gondolkodsz azon, hogy milyen is lehet, az is elŇĎfordulhat, hogy k√©rd√©seket teszel azon szerencs√©s embereknek, akiknek volt m√°r r√©sz√ľk a lak√≥t√°rsi √©letben.

lakotars tipusok budapesti alberletbenAmennyiben m√°r lakt√°l lak√≥t√°rsakkal, akkor a k√∂vetkezŇĎ sorok mosolyt csalnak majd arcodra, hiszen ismerŇĎsen fognak csengeni a le√≠rtak.
Legyen sz√≥ b√°rmely embert√≠pusr√≥l, ha alb√©rletben √©lsz emberekkel, akkor val√≥sz√≠nŇĪ, hogy m√°r sokf√©le emberrel tal√°lkozt√°l. Mi √∂sszegyŇĪjt√∂tt√ľnk n√©h√°ny olyan jellegzetes lak√≥t√°rs t√≠pust, amelyek biztosan megmosolyogtatnak, mert biztosak vagyunk benne, hogy m√°r tal√°lkozt√°l vel√ľk.

1. A konyhat√ľnd√©r

Ez a t√≠pus nagyon k√∂zkedvelt lak√≥t√°rs. Mind tal√°lkoztunk m√°r olyan szem√©llyel, aki egyszerŇĪen im√°d a konyh√°ban sertepert√©lni. A heti munkahelyi eb√©d elŇĎk√©sz√≠t√©s√©tŇĎl a nassolni val√≥kig mindenrŇĎl gondoskodik mag√°nak, √©s fŇĎztj√©re oly b√ľszke, hogy sz√≠vest √∂r√∂mes k√≠n√°lja, vagy √©ppen osztja azt meg a t√∂bbi lak√≥val is.
Nem csup√°n isteni eb√©det √©s vacsor√°t k√©sz√≠t, de gyakran pr√≥b√°l ki √ļj s√ľtem√©ny recepteket is. Egy hossz√ļ munkanap ut√°n kimondottan j√≥ √©rz√©s a lak√°sban terjengŇĎ frissen s√ľlt s√ľti illat√°ra haza√©rni! R√°ad√°sul mindig gondoskodnak arr√≥l, hogy az alb√©rletben legyen valami harapnival√≥.
A konyh√°n k√≠v√ľl is jeleskedik azonban. √Āltal√°ban ŇĎ veszi ŇĎt az ir√°ny√≠t√°st a takar√≠t√≥ lista felett. Term√©szetesen k√∂r√ľl√∂tte minden patyolat tiszta √©s sz√≠vesen seg√≠t nek√ľnk is, ha √©ppen r√°szorulunk. Az ilyen √©letvid√°m emberek √©lvezik az √©let apr√≥ √∂r√∂meit, konkr√©tan ez√©rt is szeretnek annyira fŇĎzni. Nem is meglepŇĎ, hogy mindig kellemes t√°rsas√°got jelentenek sz√°munkra.

2. Az éjszakai lény

Ez a lak√≥t√°rs t√≠pus az elŇĎzŇĎ sz√∂ges ellent√©te. M√≠g az elŇĎzŇĎ szem√©ly szereti a strukt√ļr√°t, az √©jszakai l√©ny sokkal ink√°bb prefer√°lja az √°rral sodr√≥d√°st. A beoszt√°s helyett nagyobb r√©szt a spont√°n √∂tleteket k√∂veti √©s mindig rugalmas el√©gg√© ahhoz, hogy v√°ltoztasson tervein, ha valami net√°n k√∂zbe j√∂n.
A buliz√°s a kedvenc idŇĎt√∂lt√©s√ľk √©s kirobban√≥ szem√©lyis√©ggel rendelkeznek. Mellett√ľk azt√°n sosem unalmas az √©let! Mindig sz√°m√≠thatunk r√°juk, ha √ľnnepelni szeretn√©nk, de akkor is, ha b√°natunkat sz√≥rakoz√°ssal gy√≥gy√≠tan√°nk. Ismeri a legjobb sz√≥rakoz√≥ helyeket, √©ttermeket √©s b√°rokat, a zenei fesztiv√°lok, a koncertek szorgos l√°togat√≥i.
Tiszt√°ban vannak a leg√ļjabb trendekkel, √©s elbŇĪv√∂lŇĎ egy√©nis√©g√ľknek k√∂sz√∂nhetŇĎen rengeteg hozz√° hasonl√≥ bar√°ttal rendelkeznek. Szerencs√©sek vagyunk, ha akad alkalmunk megismerkedni a bar√°ti k√∂r√©vel, hiszen akkor elk√©pesztŇĎ kalandokban lehet r√©sz√ľnk.

3.    A karrierista

A karrierista lak√≥t√°rssal sajnos nem sokat tal√°lkozunk. Szenved√©lye a munk√°ja √©s rend√≠thetetlen√ľl dolgozunk azon, hogy feljebb ker√ľlj√∂n azonos a bizonyos munkahelyi rangl√©tr√°n. Amikor nem a munkahely√©n tart√≥zkodik, gyakran j√°r el √∂sszej√∂vetelekre, amelyek sor√°n azon szorgoskodik, hogy stabil kapcsolatokat √©s t√°rsadalmi st√°tuszt √©p√≠tsen ki, ezzel t√°mogatva karrierj√©t.
Ritk√°n elkaphatjuk egy k√©sŇĎ esti vacsor√°ra, kora reggeli k√°v√©z√°sra, egy eb√©dsz√ľneti tal√°lkoz√≥ra vagy √©ppen egy vas√°rnap d√©lut√°ni r√∂vid kir√°ndul√°sra. Mindig fordulhatunk hozz√°, ha szakmai tan√°csra van sz√ľks√©g√ľnk √©s rendk√≠v√ľli √∂sszeszedetts√©g√ľkbŇĎl fakad√≥an sokat tanulhatunk tŇĎl√ľk.

4. A ‚Äěr√°b√≥lint√≥s‚ÄĚ

Ez a t√≠pus igen j√≥ t√°rsas√°g. K√∂nnyŇĪ vel√ľk kij√∂nni, hiszen mindig odafigyelnek, hogy udvarias, kedves √©s optimista magatart√°ssal k√∂zel√≠tsenek k√∂rnyezet√ľk fel√©. Pozit√≠v attitŇĪdj√ľk √©s megb√≠zhat√≥s√°guk miatt hamar a legk√∂zelebbi bar√°tunkk√° avanzs√°lhatja ŇĎket. Ňźk az a t√≠pus, akik mindig meghallgatnak, √©s sz√≠vesen t√∂ltenek vel√ľnk idŇĎt a lak√°son k√≠v√ľl is, amikor idej√ľk engedi azt.
JelzŇĎj√ľket onnan kapt√°k, hogy meglehetŇĎsen egyszerŇĪ vel√ľk programokat egyeztetni, k√∂nnyen alkalmazkodni, sz√©les l√°t√≥k√∂rŇĪek, k√≠v√°ncsi term√©szetŇĪek √©s b√°rhol √ľgyesen feltal√°lj√°k magukat. Szeretnek elŇĎre tervezni, ak√°rcsak a ‚Äěkonyhat√ľnd√©r‚ÄĚ kateg√≥ria, de nem ragaszkodnak szigor√ļan a beoszt√°shoz, √≠gy a valahol a ‚Äěkonyhat√ľnd√©r‚ÄĚ √©s az ‚Äě√©jszakai l√©ny‚ÄĚ k√©t extr√©m kateg√≥ri√°ja k√∂z√© sorolhat√≥k. Az arany k√∂z√©p√ļt.
√Čletre sz√≥l√≥ √©lm√©ny idegenekkel √∂sszek√∂lt√∂zni √©s ennyi szem√©lyis√©g t√≠pussal megismerkedni. Budapesten sz√°mtalan olyan megfizethetŇĎ √°r√ļ, kiad√≥ alb√©rlet tal√°lhat√≥, amelyek es√©lyt adnak arra, hogy egyn√©l t√∂bb lak√≥t√°rssal is egy√ľtt √©lhess√ľnk. A legsz√≥rakoztat√≥bb eset, ha az √∂sszes kateg√≥ri√°val van szerencs√©nk egy√ľtt √©lni, ugyanis √≠gy sz√≠nes lesz az alb√©rleten bel√ľl is az √©let.

© Professional Premium Property Zrt. Minden jog fenntartva