Lakhat√°si t√°mogat√°s a megold√°s

Sok-sok √°lom esik k√ļtba az√©rt, mert nehezen tal√°lni megfizethetŇĎ √°ron alb√©rleteket Budapesten.

lakhatasi tamogatas budapestenFiatalok sz√°zai tervezik meg √©let√ľket a fŇĎv√°rosban √©s ennek mint√°j√°ra p√°ly√°znak budapesti √°ll√°sokra. Abban rem√©nykednek, hogy egy napon ŇĎk is belek√≥stolhatnak majd a nagyv√°rosi √©letbe. Ezek a tervek gyakran mennek f√ľstbe, sokszor m√©g bek√∂lt√∂z√©s elŇĎtt. Amikor ugyanis alb√©rletvad√°szatba kezdenek online, hamar szembes√ľlnek a szil√°rd t√©nyekkel, illetve a kauci√≥val.  Ahhoz, hogy ma a fŇĎv√°rosba k√∂lt√∂zhess, sz√ľks√©ged lesz minimum a lakb√©r √∂sszeg√©nek tripl√°j√°ra, ugyanis a gyakorlatban kiv√©tel n√©lk√ľl minden alb√©rletbe val√≥ k√∂lt√∂z√©shez k√©thavi lakb√©rt k√©rnek a fŇĎb√©rlŇĎk. Ehhez tartozik m√©g az elsŇĎ havi rezsi is. Ezen fel√ľl pedig az elsŇĎ fizet√©sedig m√©g gondoskodnod kell a napi betevŇĎrŇĎl is.

Mindkét szituáció lényeges és értékes

Amint erre r√°eszm√©lnek az √ļjdons√ľlt b√©rlŇĎ jel√∂ltek, m√°r egyre ink√°bb cs√∂kken az es√©ly√ľk a k√∂lt√∂z√©sre. B√°r elŇĎfordulnak olyan esetek is, amikor a b√©rlŇĎ att√≥l f√©l, nem lesz k√©sŇĎbb havi szinten fizetni lakb√©rt, a rezsit √©s mind ezek mellett m√©g fent tartani mag√°t, a legt√∂bb esetben m√©g szerzŇĎd√©s √©s k√∂lt√∂z√©s elŇĎtt, a kezdeti st√°diumban megakadnak az emberek √©s visszamondj√°k a k√∂lt√∂z√©si sz√°nd√©kukat.

Mindk√©t szitu√°ci√≥ l√©nyeges √©s √©rt√©kes. MeglehetŇĎsen fontos probl√©m√°t vet fel, amit √©rdemes k√∂zelebbrŇĎl is megvizsg√°lni, majd pedig megold√°st tal√°lni r√°. A kezdeti st√°diumban t√∂rt√©nŇĎ felad√°s m√°r az elsŇĎ l√©pcsŇĎfokon megt√∂rt√©nik.
 Sz√∂rf az interneten, hirdet√©sek olvas√°sa, majd pedig sz√°mol√°s √©s es√©lylatolgat√°s. Amikor r√°eszm√©l√ľnk, hogy mennyi minden sz√ľks√©ges a k√∂lt√∂z√©shez, √©s ezek nagy r√©sze anyagi vonzat√ļ, nem l√°tunk es√©lyt t√∂bb√©.
Ez a probl√©ma pedig rendszerint p√°lyakezdŇĎkn√©l, elsŇĎ munkav√°llal√≥kn√°l mer√ľl fel, akik frissen kiker√ľlve az iskolapadb√≥l, egy jobb √©let rem√©ny√©ben sz√°nd√©koznak √ļj √©letet kezdeni a lehetŇĎs√©gek v√°ros√°ban.
Budapesten ugyanis messzemenŇĎen t√∂bb √©s minŇĎs√©gibb lehetŇĎs√©g ny√≠lik a munkav√°llal√°sra √©s az egy√©ni fejlŇĎd√©sre is. A belv√°rosi √©let tov√°bb√° rendk√≠v√ľl vonz√≥ is, k√ľl√∂n√∂sen azok sz√°m√°ra, akik vid√©ken nŇĎttek fel √©s inn√°nak a nagyvil√°g m√°mor√≠t√≥ √≠zŇĪ kelyh√©bŇĎl.

A lakhat√°si t√°mogat√°s lehetŇĎs√©ge

Azok a szem√©lyek, akik pedig att√≥l tartanak, hogy  idŇĎk√∂zben der√ľl ki, hogy nem fog √∂sszej√∂nni a havi szinten t√∂rt√©nŇĎ lakb√©r √©s rezsi fizet√©s, nem kell, hogy cs√ľggedjenek. B√°r, nem minden alb√©rlet eset√©ben lehets√©ges ez a megold√°s a fŇĎv√°rosban, a mi alb√©rleteink minden arra alkalmas b√©rlŇĎ sz√°m√°ra lehetŇĎs√©gk√©nt k√≠n√°lj√°k a lakhat√°si t√°mogat√°s ig√©nybe v√©tel√©t.
Azonban m√©gis ki sz√°m√≠t alkalmasnak a lakhat√°si t√°mogat√°sra? Az elsŇĎdleges szempont az, hogy p√°lyakezdŇĎnek kell lenned. P√°lyakezd√©sed elsŇĎ √©v√©ben van es√©lyed megp√°ly√°zni ezt a nem h√©tk√∂znapi √©s elk√©pesztŇĎen hasznos aj√°nlatot, amelyet √∂t teljes √©vig vehetsz ig√©nybe.

√Črdemes azonban tiszt√°ban lenni azzal, hogy az ig√©nyelhetŇĎ √∂sszeg az √©vek m√ļl√°s√°val cs√∂kken majd. ElŇĎsz√∂r a fizet√©sed 60%-√°t kapod meg, majd pedig a harmadik √©vtŇĎl a 40%-√°t, v√©g√ľl pedig az utols√≥ √©vben csup√°n a fizet√©sed 20%-√°t kapod majd.
2018-t√≥l kezdŇĎdŇĎen pedig m√°r nem csup√°n a hat√°rozott, de a hat√°rozott idejŇĪ b√©rleti szerzŇĎd√©sek eset√©ben is ig√©nyelni lehet. Fontos szempont, hogy a munkav√©gz√©st t√∂rt√©nŇĎ k√∂rny√©k 60 km-√©n bel√ľl ne rendelkezz semmilyen lakhat√°si c√©l√ļ ingatlannal.

A kapott √∂sszeg befizet√©s√©t minden h√≥napban igazolnod kell majd, nem csup√°n az√©rt, hogy mutasd, a befizet√©s megt√∂rt√©nt, hanem az√©rt is, mert ezt a p√©nzt csakis √©s kiz√°r√≥lag a havi lakb√©r befizet√©s√©re ford√≠thatod. Teh√°t ennek √©rtelm√©ben nem v√°s√°rolhatsz b√ļtorokat vagy egy√©b √°rucikkeket a lakhat√°si t√°mogat√°sb√≥l.
Amennyiben megfelelsz a krit√©riumoknak, az elv√°rt k√∂vetelm√©nyeknek, √©s a m√°r eml√≠tett szempontoknak, nem szabad tov√°bb cs√ľggedni √©s hezit√°lni k√∂lt√∂z√©ssel kapcsolatban. Van ugyanis rem√©ny √°lmaid val√≥ra v√°lt√°s√°ra.
Ak√°r att√≥l te vagy az a szem√©ly, aki m√°r az elsŇĎ l√©pcsŇĎfokn√°l elakadt, √©s nem tudsz tov√°bbl√©pni a kezdeti sokkb√≥l, amelyet akkor szenvedt√©l el, mikor √∂sszesz√°moltad, mekkora √∂sszegre van sz√ľks√©ged a k√∂lt√∂z√©shez, vagy ak√°r legy√©l te az a szem√©ly, aki nem mer felk√∂lt√∂zni. Att√≥l tartasz, hogy menetk√∂zben t√∂rt√©nik valami, ami felbor√≠tja az anyagi egyens√ļlyod, tudd, hogy van megold√°s.  A lakhat√°si t√°mogat√°st pontosan a te szitu√°ci√≥d seg√≠t√©s√©re hozt√°k l√©tre, itt az ideje kezedbe venni a sorsodat!

© Professional Premium Property Zrt. Minden jog fenntartva