Kollégium vagy albérlet? Nem csak a pénz számít!

A magyar vagy a k√ľlf√∂ldi egyetemist√°k sz√°m√°ra nem egyszerŇĪ k√©rd√©s, hogy hol √©s hogyan lakjanak a felsŇĎfok√ļ int√©zm√©nyekben t√∂lt√∂tt tanul√°si idŇĎtartama alatt.

Ak√°r BudapestrŇĎl, ak√°r m√°s egyetemi v√°rosokr√≥l legyen is sz√≥, a ‚Äěkolesz‚ÄĚ √©s az ‚Äěalbi‚ÄĚ r√©g√≥ta riv√°lisok, hiszen a koll√©gium olcs√≥, az alb√©rlet dr√°ga, ami val√≥ban fontos szempont, de l√°ssuk be, hogy nem ez az egyetlen dolog az, ami meghat√°rozza az egyetemist√°k √©let√©t. alberlet diakoknak budapesten

Akár kollégium, akár albérlet, egy egyetemistának fontos az önálló élet

A k√∂z√©piskola elv√©gz√©se ut√°n, ahogy az egyetemista kirep√ľl a csal√°di f√©szekbŇĎl, √°ltal√°ban teljesen √∂n√°ll√≥ √©letet akar kezdeni, ez√©rt fontos, hogy az √∂n√°ll√≥ d√∂nt√©sek mellett otthonosan √©rezze mag√°t a vil√°gban, a helyen ahol √©l, illetve bar√°tok vegy√©k k√∂r√ľl.
A koll√©giumi szob√°t megosztod m√°sokkal, j√≥ esetben azokkal, akiket kedvelsz, rossz esetben alakulhat √ļgy is, hogy olyan mell√© ker√ľlsz, akivel nem vagy olyan j√≥ viszonyban. Persze lehet ott is cser√©lni, de az nem mindig annyira egyszerŇĪ.
Ha szeretsz bulizni, √©s szereted az egyetemi ny√ľzsgŇĎ √©letet, akkor a koll√©gium igazi √©lm√©ny lehet sz√°modra. Ismerkedhetsz √ļj emberekkel, bulizhatsz, kapcsolati h√°l√≥t is √©p√≠thetsz. A koll√©giumba persze nem vihetsz h√°zi√°llatot, hiszen az nem megengedett, m√≠g az alb√©rletben, amennyiben a tulaj a beleegyez√©s√©t adja, ak√°r ezt is megteheted, ez is lehet fontos szempont.

Alb√©rletet m√°r j√≥val a f√©l√©v kezdete elŇĎtt √©rdemes keresni kezdeni

Amennyiben m√©gis alb√©rletet keresn√©l, nem az √∂rd√∂gtŇĎl val√≥ az, hogy √∂sszefogsz a bar√°taiddal, egyetemista t√°rsaiddal, √©s k√∂z√∂sen b√©reltek ki egy alb√©rletet. Ha ismerŇĎs√∂kkel, bar√°tokkal teszed, jobb hangulatot teremthettek, √©s k√∂nnyebben alkalmazkodhattok az ismeretlen k√∂zeghez.
Persze, ha most kezded az egyetemet, √©s nem ismersz senkit, neh√©z √∂sszefogni hasonl√≥ egyetemist√°kkal, de √©rdemes r√°keresni az egyetemista f√≥rumokon m√°r elŇĎre, hogy milyen lehetŇĎs√©gek vannak, vagy ismerkedni hasonl√≥ cipŇĎben j√°r√≥kkal.
Itt van mindj√°rt az alberletbudapest.hu kiad√≥ lak√°s k√≠n√°lata, ahol egy-egy szob√°t is kivehetsz, vagy k√∂z√∂sen egy eg√©sz lak√°st, √≠gy a k√∂lts√©gek is megoszlanak. A szoba b√©rl√©s√©n√©l itt m√©g k√ľl√∂n j√≥ pont, hogy a b√©rleti d√≠j fix, azaz mindegy, hogy m√°s b√©rlŇĎt√°rs van-e, k√∂lt√∂zik-e, a te √°ltalad fizetendŇĎ √∂sszeg nem fog emelkedni!
Ja, √©s mivel szerzŇĎd√©ssel meg sz√°ml√°val veheted ki a szob√°t vagy b√©relhetitek a lak√°st, m√©g a lakhat√°si t√°mogat√°st is megig√©nyelhetitek r√°, √≠gy jelentŇĎsen m√©rs√©kelve az √∂nk√∂lts√©get.
Figyeljetek azonban arra, hogy minden évkezdésnél már augusztusban elfogynak a legjobb albérletek, ezért érdemes már tavasszal nekikezdeni az albérletkeresésnek!

© Professional Premium Property Zrt. Minden jog fenntartva