Kislak√°s kisokos ha nagyokos akarsz lenni

Manaps√°g egyre nagyobb teret nyernek a kism√©retŇĪ lak√°sok, a szŇĪk√∂sebb terek, m√≠g a nagym√©retŇĪ, t√°gasabb helyis√©gek aranykora le√°ldoz√≥ban van.

Ez a jelens√©g b√°r mindenhol, de fŇĎk√©nt a nagyv√°rosokban figyelhetŇĎ meg, ahol t√∂meges k√∂lt√∂z√©s duk√°l. Mivel nagyobb a munkaerŇĎpiac, ez√©rt sok-sok munkav√°llal√≥ k√∂lt√∂zik Budapestre azzal a rem√©nnyel, hogy √ļj √©letet kezdhetnek a v√°rosban.

Egyetemist√°k k√∂r√©ben v√°laszt√°s a fŇĎv√°ros

alberlet kisokos budapestEgyetemist√°k k√∂r√©ben pedig kifejezetten n√©pszerŇĪ v√°laszt√°s a fŇĎv√°ros, ha tov√°bbtanul√°sr√≥l van sz√≥. Nem meglepŇĎ, hiszen az orsz√°g sz√°mtalan kiv√°l√≥ egyeteme √©s fŇĎiskol√°ja mellett, Budapesten is rengeteg tal√°lhat√≥. A kiemelkedŇĎ oktat√°s mellett pedig a munkav√°llal√°sra is nagyobb es√©lyekkel indulnak, ha tanul√°s mellett m√©g marad idŇĎ √©s energia a r√©szmunkaidŇĎre is. √ćgy h√°t nem is csoda, hogy Budapest alkalmazkodik √©s sz√°mtalan √ļjszerŇĪ, kiad√≥ lak√°st k√≠n√°l t√∂bb √°rban, olcs√≥bb √©s borsosabb kateg√≥ri√°ban egyar√°nt.

Mivel a fŇĎv√°ros a lehetŇĎs√©gek k√∂zpontja is egyben, √≠gy nem meglepŇĎ a t√ļlzs√ļfolts√°g sem. Erre az ingatlanpiac kidolgozott egy innovat√≠v √©s meglehetŇĎsen praktikus megold√°st, ami m√°ra igazi trendd√© nŇĎtte ki mag√°t. Ez pedig nem m√°s, mint a m√°r eml√≠tett kisebb lak√≥terek kialak√≠t√°sa. A m√°ra az eg√©sz vil√°gon nagy n√©pszerŇĪs√©gnek √∂rvendŇĎ mŇĪfaj l√©nyege, hogy a teret rendeltet√©sszerŇĪen haszn√°lja ki, b√°r olykor figyelmet ford√≠t annak √ļjra funkcion√°l√°s√°ra is.

Letisztults√°g √©s egyszerŇĪ elegancia

A letisztults√°g √©s az egyszerŇĪ elegancia mellett a t√©r maxim√°lisan haszn√°latba van v√©ve ebben az esetben. Mivel minden b√ļtornak √©s t√°rgynak meg van a maga helye √©s szerepe a lak√°sban, ez√©rt semmi sem tŇĪnik feleslegesnek. Ha bes√©t√°lunk egy ilyen lak√°sba, nem √©rezz√ľk azt, hogy egym√°shoz nem illŇĎ √©s haszn√°laton k√≠v√ľli dolgok foglalj√°k a helyet. Puzzle ‚Äď szerŇĪen illik √∂ssze √©s kapcsol√≥dik minden. Ez pedig a strukt√ļra √©s rend √©rz√©s√©vel t√∂lti el az embert.
Strukt√ļr√°ra √©s rendre pedig mindenkinek sz√ľks√©ge van, de az egyetemist√°knak kifejezetten. Ahogyan a tananyagot, a kutat√°sokat, a t√°rgyakat √©s a k√∂nyveket is rendszerezni kell a f√ľzetben, a laptopon, a fejedben, √ļgy a lak√°sban uralkod√≥ egys√©gess√©g, szab√°lyoss√°g √©s funkcion√°lis elrendez√©s is n√©lk√ľl√∂zhetetlen szerepet t√∂lt be a j√∂vŇĎbeli akad√©miai sikereid szempontj√°b√≥l.

√ćgy teh√°t √©rthetŇĎ a miniatŇĪr lak√°sok n√©pszerŇĪs√©ge. Mind ezek mellett az is elmondhat√≥, hogy az egyetemist√°k elsŇĎ √©vekben gyakran √©lnek koll√©giumban, vagy net√°n k√∂z√©piskol√°ban szereztek bentlak√°sos tapasztalatot. Ha veled is √≠gy t√∂rt√©nt, akkor bizony√°ra hozz√°szokt√°l a kisebb terekben t√∂rt√©nŇĎ √©letm√≥dhoz, ami nagy elŇĎny a j√∂vŇĎre n√©zve. A kisebb lak√°sok a koll√©giumi szob√°kkal ellent√©tben modernebbek, valamint j√≥val t√∂bb szabads√°got adnak az egy√©n kreativit√°s√°nak, ha dekor√°l√°sr√≥l esik sz√≥.

Ha te is ilyen alb√©rletre v√°gysz, akkor erŇĎsen javaslott, hogy alaposan sz√©tn√©zz a hirdet√©sek k√∂z√∂tt √©s mindenk√©ppen tekintsd meg az ingatlant szem√©lyesen is. L√©gy √≥vatos, nehogy olyan meg√°llapod√°sba fuss bele, ami nem egyezik az elk√©pzel√©seiddel, illetve a hirdet√©sben eml√≠tett faktorokkal. Fontos, hogy szem√©lyesen is lehetŇĎs√©ged ny√≠ljon meggyŇĎzŇĎdni a m√©retekrŇĎl, arr√≥l, hogyan mŇĪk√∂dik a t√°rol√°s a lak√°sban. Abban az esetben, ha m√°r lak√≥hoz k√∂lt√∂z√∂l, ne habozz k√©rd√©seket feltenni a j√∂vŇĎbeli lak√≥t√°rsadnak.

Bek√∂lt√∂z√©s ut√°n sokszor neked kell kialak√≠tani egyfajta rutin √ļtvonalat √©s tervez√©st. Hol √©s hogyan fogom t√°rolni a ruh√°imat? Mikor fogok mosni, takar√≠tani? Mennyi √©tel t√°rol√°s√°ra van sz√ľks√©gem ahhoz, hogy ne csak j√≥l t√°pl√°lva tartsam magam, de ne legyen t√ļlzs√ļfolva a hŇĪtŇĎ sem, vagy esetleg elegendŇĎ, egyenlŇĎ t√°rol√°si hely jusson a lak√≥t√°rsamnak?

Ezek a fent eml√≠tett t√©nyezŇĎk elsŇĎre bonyolultnak tŇĪnhetnek, de j√≥ tervez√©ssel nem csup√°n egyszerŇĪ rutinfeladatokk√° v√°lnak, hanem elŇĎny√∂kkel is szolg√°lnak. Vizsg√°ljuk csak meg k√∂zelebbrŇĎl. Rutinfeladatok term√©szetesen mindenki √©let√©ben jelen vannak, minden t√≠pus√ļ √©s m√©retŇĪ alb√©rletben elŇĎfordulnak, ami azonban megk√ľl√∂nb√∂zteti az √°tlagos, megszokott lak√°sokat a kisebbektŇĎl, az dolgok ‚Äěhogyan‚ÄĚ-ja.
ElŇĎsz√∂r is besz√©ln√ľnk kell a takar√≠t√°sr√≥l. Mivel kis t√©rrŇĎl besz√©l√ľnk, ez√©rt l√©nyegesen k√∂nnyebb rendet tartani a t√©rben. Ahogyan ez eml√≠t√©sre ker√ľlt, minden t√°rgynak megvan a helye, ez√©rt semmi sem hever rendetlen√ľl, hanyagul a padl√≥n, az kanap√©n, az konyhab√ļtoron. Kis fel√ľleten a takar√≠t√°s √©s porol√°s is j√≥val gyorsabb, mint hatalmas m√©retŇĪ b√ļtorok √©s t√©r eset√©ben.

Ami pedig a hŇĪtŇĎt √©s az √©tel t√°rol√°s√°t illeti, meglehetŇĎsen hasznos, k√∂lts√©g √©s k√∂rnyezetbar√°t megold√°ssal szolg√°lhatunk. Az effekt√≠v t√°rol√°s miatt csup√°n a legt√°pl√°l√≥bb, √°ltalunk legink√°bb kedvelt, legt√∂bbsz√∂r felhaszn√°lhat√≥ √©telek √©s hozz√°val√≥k minim√°lis t√°rol√°sa √©s maxim√°lis felhaszn√°lhat√≥s√°ga a f√≥kusz. ilyenkor t√∂bbsz√∂r takar√≠tjuk a hŇĪtŇĎt, gyakran szelekt√°ljuk a benne tal√°lhat√≥ √©teleket √©s hozz√°val√≥kat.
A kism√©retŇĪ lak√°sok teh√°t nem csup√°n trendi √©s p√©nzt√°rca bar√°t, anyagilag kedvezm√©nyes lehetŇĎs√©gek, hogy fed√©l legyen a fej√ľnk felett, hanem igazi √©letst√≠lus is, ami nem k√∂vetel nagyobb erŇĎfesz√≠t√©st, √©s ami meglehetŇĎsen egyedi √©s k√ľl√∂nleges st√≠lus is.

© Professional Premium Property Zrt. Minden jog fenntartva