Kiadó szoba Budapesten: megoldás a magas lakás albérleti díjakra

Ahogy v√°ltoznak az ingatlan √°rak, √ļgy v√°ltoznak Budapesten az alb√©rleti √°rak is. A k√©t √©rt√©k √∂sszef√ľgg√©se egy√©rtelmŇĪ, mert akik befektet√©si c√©lb√≥l vesznek ingatlant, azok szeretn√©k, ha megt√©r√ľlne a befektet√©s√ľk.

A m√°sik t√©nyezŇĎ, hogy min√©l dr√°g√°bbak a lak√°sok, ann√°l t√∂bben ink√°bb alb√©rletbe k√∂lt√∂znek, ha a FŇĎv√°rosba sz√≥l√≠tja ŇĎket az √©let. Budapesten azonban kisz√°m√≠thatatlan, hogy egy-egy alb√©rletet mennyi√©rt adnak ki.

vaci u alberlet budapest 2021√Čppen emiatt a kiad√≥ szoba a megold√°s a magas lak√°s alb√©rleti d√≠jakra Budapesten

Mivel folyamatosan forog a piac, √©s alb√©rlet ter√©n √°lland√≥ hi√°ny mutatkozik, elŇĎfordul, hogy egy-egy hasonl√≥ kaliberŇĪ lak√°s eset√©ben teljesen elt√©rŇĎ a b√©rleti d√≠j: van, amelyik norm√°l √°ron b√©relhetŇĎ √©s van, amelyik j√≥val magasabb √∂sszeg√©rt, mivel csak a tulajdonos szabhat az √°rnak hat√°rt.

A magas lak√°s alb√©rleti d√≠jak azonban sokaknak nem megfizethetŇĎ. FŇĎleg a di√°koknak √©s az egyed√ľl√°ll√≥knak lehet megfelelŇĎ megold√°s, ha ink√°bb kiad√≥ szob√°t keresnek.

Kiad√≥ szoba eset√©n √°ltal√°ban nem kell sok holmit vinni, nem kell k√ľl√∂n konyhai felszerel√©st v√°s√°rolni, mos√≥g√©pet, √©s b√ļtorokat, hiszen, javar√©szt ezekben a szob√°kat b√ļtorozottan adj√°k ki.

A kiad√≥ szoba mell√© fizet√ľnk egy minim√°lis rezsit is, de ez m√©g mindig jobban meg√©ri, mintha egy eg√©sz alb√©rletet tartan√°nk fent. Di√°kk√©nt nagyon nem mindegy, √©s itt is meg lehet a k√ľl√∂n t√©r, magunkra z√°rjuk az ajt√≥t, √©s mehet a tanul√°s.

ElŇĎfordulhat azonban az is, hogy maga a lak√°stulajdonos ad ki egy vagy k√©t szob√°t alb√©rletbe

Ezzel egy kis plusz keresethez jut, mik√∂zben lehetŇĎs√©get k√≠n√°l az alb√©rleti szob√°kat keresŇĎk sz√°m√°ra. Ez esetben csak a b√©rleti d√≠j r√°nk esŇĎ r√©sz√©t kell neki fizess√ľk, √©s egy√©ni √°ron kaphatjuk meg a szob√°t.

Term√©szetesen az is megold√°s lehet, hogy ha picit nagyobb alb√©rletet tal√°lva mi magunk adjuk ki, persze a tulajdonos hozz√°j√°rul√°s√°val, az egyik szob√°t. Ez akkor √©rdemes, ha van konyhai eszk√∂z√ľnk, √©s minden m√°s, ami a lak√°ssal j√°r, vagy ak√°r b√ļtorozatlanul vessz√ľk ki a lak√°st, √©s mi magunk hozzuk el a r√©gebbi b√ļtorainkat.

Persze a legritk√°bb esetben fogunk olyan fŇĎb√©rlŇĎt tal√°lni, akinek tetszene, hogy az alb√©rlŇĎje m√©g tov√°bbi b√©rlŇĎket hoz. Sokkal jobb √©s tiszt√°bb az a helyzet, ha eleve szob√°t b√©rel valaki, p√©ld√°ul az alberletbudapest kiad√≥ szoba k√≠n√°lat√°b√≥l v√°lasztva.

Van ugyanis olyan tulajdonos, aki kifejezetten szob√°k kiad√°s√°ra alak√≠tja ki a lak√°st. 

Ekkor az √°rakat is √ļgy alak√≠tja ki, hogy meg√©rje kib√©relni a szob√°t, √©s a k√∂lts√©gek megoszl√°sra ker√ľljenek a b√©rlŇĎk k√∂z√∂tt.

Ha tartunk tŇĎle, milyen b√©rlŇĎt√°rsakkal fogunk egy√ľtt √©lni, √©rdemes j√≥l leinform√°lhat√≥ √©s megb√≠zhat√≥ szobat√°rsakat keresni.

 

© Professional Premium Property Zrt. Minden jog fenntartva