Kiadó lakás Budapesten tulajdonostól, lakhatási támogatással

A lakhat√°si t√°mogat√°s j√≥val t√∂bb embernek √©rhetŇĎ el, mint ah√°nyan tudj√°k, hogy ak√°r havi sz√°zezer forintot is ig√©nyelhetnek lakhat√°si c√©lra! 

Az alb√©rletek dr√°gul√°sa √©rz√©kenyen √©rinti azokat, akiknek nincsen jelentŇĎs megtakar√≠t√°suk, vagy kevesebb j√∂vedelembŇĎl kell gazd√°lkodniuk. Nekik lehet megold√°s a lakhat√°si t√°mogat√°s, amit a Munka√ľgyi Hivataln√°l lehet ig√©nyelni.

Milyen felt√©telekkel tudunk t√°mogat√°st k√©rni, ha kiker√ľln√©nk az erre szakosodott c√©geket? lakhatasi tamogatas budapest

A Nemzeti Foglalkoztat√°si Alapt√≥l kell k√©rni a t√°mogat√°st, √©s ehhez elsŇĎk√©nt fel kell keresni a helyi munka√ľgyi k√∂zpontot. Ugyan√ļgy lehet szob√°ra is k√©rni a t√°mogat√°st, mint lak√°sra, de jobban meg√©ri az ut√≥bbi.
Ha m√°r √ļgyis t√°mogatnak, akkor v√©gre lehet k√ľl√∂n ter√ľnk, √©s ha m√°r adnak lakhat√°si t√°mogat√°st, akkor megadj√°k a magasabb √∂sszeget is.

Ezek a lakhatási támogatás feltételei

A lakhat√°si t√°mogat√°s ig√©nyl√©sekor fontos, hogy legyen legal√°bb hat h√≥nap idŇĎtartamra sz√≥l√≥ √©s legal√°bb heti 20 √≥ra munkaidejŇĪ munkaviszonyod, amely eset√©ben az √°lland√≥ lak√≥helyed √©s a munkav√©gz√©s helye legal√°bb 100 km-re van egym√°st√≥l.
Vagy pedig a munkav√©gz√©s helye √©s az √°lland√≥ lak√≥helyed k√∂z√∂tt naponta ‚Äď t√∂megk√∂zleked√©si eszk√∂zzel ‚Äď t√∂rt√©nŇĎ oda- √©s visszautaz√°s ideje az 5 √≥r√°t meghaladja, √©s mindezek mellett legy√©l regisztr√°lt munkan√©lk√ľli.

Az elnyert lakhat√°si t√°mogat√°s ut√°n az √ľgyint√©zŇĎd fel√© havonta elsz√°mol√°si k√∂telezetts√©ged van

El kell k√ľldened a kifizetett havi lakb√©r sz√°ml√°j√°t, a havi b√©relsz√°mol√°si lapot √©s a kit√∂lt√∂tt igazol√≥lapot, melyet a Munka√ľgyi Kirendelts√©gtŇĎl kapsz.
Lakhat√°si t√°mogat√°s eset√©n mindenrŇĎl sz√°ml√°t kell k√©rj√ľnk, ez√©rt amikor a tulajdonost√≥l b√©relj√ľk a lak√°st j√°rjunk ut√°na, m√©g elŇĎtte, hogy sz√°mlak√©pes-e, amennyiben nem, keress√ľnk tov√°bb.
Term√©szetesen ehhez a b√©rleti szerzŇĎd√©st is be kell mutatni, az illet√©kes hat√≥s√°gnak, √≠gy a sz√°mla mellett az is fontos, amellett, hogy nem aj√°nlott egy√©bk√©nt sem szerzŇĎd√©s n√©lk√ľl lak√°st kivenni. Sok olyan hirdet√©st tal√°lni m√°r, ahol jelzik, hogy sz√°mlak√©pesek, ami szint√©n elŇĎny, hiszen tudjuk, hogy biztosra mehet√ľnk a t√°mogat√°s √ľgy√©ben.
Elég sok papírmunkával jár a támogatás kérése, de megéri megpróbálni, mert általában megadják. A munkáltatótól is kell kérni munkáltatói igazolást, amely tartalmazza a munka végzés helyét is.
2019. janu√°r elsej√©tŇĎl friss √°ll√°skeresŇĎknek is j√°r a t√°mogat√°s, azaz, ha az iskol√°id befejez√©s√©t k√∂vetŇĎen √°ll√°skeresŇĎk√©nt nyilv√°ntart√°sba vettek, szint√©n ugyanazon felt√©telekkel.
Budapesten ez√©rt √©rdemes az alberletbudapest.hu k√≠n√°lat√°b√≥l b√©relni lak√°st vagy szob√°t, mert itt garant√°ltan kapsz szerzŇĎd√©st √©s sz√°ml√°t, amivel m√°ris megig√©nyelheted a lakhat√°si t√°mogat√°st!

© Professional Premium Property Zrt. Minden jog fenntartva