Home office depresszió és hogyan segíthetsz rajta az albérletedben - 2. rész

ElŇĎzŇĎ cikk√ľnkben a home office depresszi√≥ hat√°sait boncolgattuk, de kit√©rt√ľnk arra is, hogy milyen megold√°sok l√©teznek annak otthoni orvosol√°s√°ra.

M√≠g a szakember seg√≠ts√©ge tagadhatatlanul fontos √©s erŇĎsen javasolt is, mellette te is jav√≠thatsz a helyzeten csup√°n azzal, hogy az alb√©rletben megv√°ltoztatsz n√©h√°ny szok√°st √©s √ļjdons√°goknak adsz teret. 

A ment√°lis eg√©szs√©g n√©lk√ľl√∂zhetetlen ahhoz, hogy hat√©konyan mŇĪk√∂dj√∂n az ember, fontos a t√°rsadalom sz√°m√°ra is,  √©s valljuk be, mind tapasztaltuk m√°r, hogy ha szakad az esŇĎ fej√ľnk f√∂l√∂tt, akkor az t√©nyleg nagyon esik! √Čpp ez√©rt elengedhetetlennek tartjuk, hogy tov√°bb taglaljuk azokat az opci√≥kat, amelyek a b√©rlŇĎ √©let√©t kellemesebb√© tehetik a lak√°sban. home office depresszio elkerulese

Alb√©rleteinket √ļgy helyezt√ľk el Budapest ter√ľlet√©n, hogy azok eleget tegyenek a j√≥l megk√∂zel√≠thetŇĎs√©g felt√©teleinek. √ćgy pedig minden el√©rhetŇĎ k√∂zels√©gbe ker√ľl a b√©rlŇĎ sz√°m√°ra, aki vel√ľnk b√©rel. 

A b√©rlŇĎ nem √©rezheti egyed√ľl mag√°t abban az esetben sem, ha egyed√ľl b√©rel lak√°st, hiszen a belv√°rosban mindig akad egy kedves elad√≥ a p√©ks√©gben, vagy egy pultos a kedvenc b√°runkban, aki r√° k√©rdez, m√©gis hogy vagyunk, hogyan √©rezz√ľk magunkat az adott napon. 

Aki pedig nem szeretne egyed√ľl √©lni sem elveszett egy√©n

A fiatal b√©rlŇĎk t√∂bbs√©ge ugyanis jobb szeret lak√≥t√°rsakhoz k√∂lt√∂zni vagy bar√°taival k√∂z√∂sen b√©relni, a mi lak√°saink pedig t√∂bb b√©rlŇĎt is k√©pesek egyszerre befogadni. Azt pedig mondanunk sem kell, hogy ebben az esetben a mag√°ny es√©lye minim√°lisra reduk√°l√≥dik. 

M√≠g mi magunk is igyeket√ľnk tenni az√©rt, hogy a b√©rlŇĎink ment√°lis eg√©szs√©g√©t t√°mogassa a k√∂zvetlen k√∂rnyezete, azaz a lak√°s, amelyet b√©rel, tov√°bbi tan√°csaink is vannak arra az esetre, ha te magad is szeretn√©l jav√≠tani a hangulatodon √©s a ked√©ly√°llapotodon. 

Ahogyan elŇĎzŇĎ cikk√ľnkben is eml√≠tett√ľk, te magad kontroll√°lod, hogy mi t√∂rt√©nik k√∂r√ľl√∂tted, teh√°t n√∂velheted a koncentr√°ci√≥s k√©szs√©gedet vagy cs√∂kkentheted produktivit√°sod. Azt azonban szint√©n √©rdemes figyelembe venni, hogy t√©nyleg ti√©d a kontroll.

Ment√°lis probl√©m√°k, depresszi√≥ eset√©ben gyakran neh√©z ezt √©szre venni, ahogyan az is sokszor megeshet, hogy egyed√ľl akarunk lenni vagy √©ppen ennek pont az ellenkezŇĎj√©re, t√°rsas√°gra v√°gyunk.

Azt azonban teljes m√©rt√©kben te ir√°ny√≠tod, hogy mikor √©s kit engedsz be az √©letedbe. Kontroll√°lhatod, hogy mennyi idŇĎt t√∂ltesz az illetŇĎvel, menniyre minŇĎs√©gi a vele t√∂lt√∂tt idŇĎ, de ak√°r magadban is t√∂lthetsz idŇĎt. 

Amikor pedig készen állsz, akkor emberek közé mész

A lak√°sban is b√°rmikor szob√°dba z√°rk√≥zhatsz, ha egyed√ľll√©tre van sz√ľks√©ged, azonban amikor megnŇĎ t√°rsas√°gig√©nyed, akkor az is j√≥ d√∂nt√©s lehet, ha a home office-odat √°thelyezed a szob√°don k√≠v√ľlre arra a napra, √©s lak√≥t√°rsak mellett dolgozol. 

R√©gen hat√°ridŇĎ napl√≥t vezett√©l, de manaps√°g csak a falinapt√°ron jelzed, hogy egy √ļjabb otthon t√∂lt√∂tt, esem√©nytelen nap telt le? B√°r t√©ny, hogy kevesebb t√°rsas√°gi programra van lehetŇĎs√©g ebben az √©vben, de ettŇĎl f√ľggelten√ľl m√©g tele √≠rhatod a hat√°ridŇĎ napl√≥dat. 

Jegyezz fel minden fontos j√∂vŇĎbeli esem√©nyt, legyen az nagy kaliberŇĪ, vagy net√°n csak egy kis apr√≥s√°g. √ćgy mindig lesz valami, ami√©rt visszasz√°molhatod a napokat, mint p√©ld√°ul, ha kedvenc band√°d √ļj albumot k√©sz√ľl kiadni. Apr√≥s√°g, de m√©gis √∂r√∂met okoz, √©s m√©g a hat√°ridŇĎ napl√≥d is megtelik, pont mint r√©gen! 

A munk√°val t√∂lt√∂tt idŇĎ √©s sz√≥rakoz√°s kontroll√°l√°sa, az emberi kapcsolatok minŇĎs√©ge √©s mennyis√©ge mellett nagy szerepe van annak is, hogyan t√∂lt√∂d a szabadidŇĎdet √©s mennyi energi√°t fektetsz a felt√∂ltŇĎd√©sre. 

√Ėr√∂met ad a fŇĎz√©s √©s a s√ľtŇĎs? √úss √∂ssze valami √≠zleteset a konyh√°ban! Nem csak te leszel boldog a folyamat √©s a v√©geredm√©ny sor√°n, de m√©g a lak√≥t√°rsaid is √∂r√ľlni fognak neki. Arr√≥l pedig ne is besz√©lj√ľnk, hogy isteni illatok terjengenek majd az alb√©rletben, sŇĎt tal√°n m√©g a szomsz√©d is k√≠v√°ncsiskodni fog. Egy egyszerŇĪ elfoglalts√°gb√≥l is kellemes szoci√°lis √∂sszej√∂vetel alakulhat ki, ha ahhoz tartja kedved. 

Ezek mind-mind mosolyt csalogat√≥ tev√©kenys√©gek, de ne felejtsd el az egyed√ľl t√∂lt√∂tt idŇĎ gy√≥gy√≠t√≥ erej√©t sem. Egy k√°d teli langyos f√ľrdŇĎv√≠zzel √©s gyertyaf√©nnyel, vagy √©ppen egy gyors, v√©rpezsd√≠tŇĎ zuhany √©s a kedvenc sorozatod is t√∂bb, mint megfelelŇĎ megold√°sk√©nt szolg√°lhatnak arra, hogy jav√≠ts ked√©ly √°llapotodon √©s cs√∂kkentsd a depresszi√≥ kialakul√°s√°nak, vagy √©ppen elhatamasod√°s√°nak lehetŇĎs√©g√©t. 

 

© Professional Premium Property Zrt. Minden jog fenntartva