Hogyan ker√ľld el az alb√©rlet - sz√©lh√°mosokat

Sz√°mtalanszor lehet hallani r√©mt√∂rt√©neteket olyan fiatal b√©rlŇĎkrŇĎl, akik meglehetŇĎsen p√≥rul j√°rtak, amikor alb√©rletet b√©reltek a fŇĎv√°rosban.

 Ezek a sz√∂rnyŇĪs√©ges tapasztalatok sok esetben nem csup√°n az √©rintett szem√©lyt t√©ritik el  a tov√°bbi alb√©rletb√©rl√©s sz√°nd√©k√°t√≥l √©s megf√°radva k√∂lt√∂znek haza, hanem a leendŇĎ b√©rlŇĎkre is nagy hat√°st gyakorolnak.
Sokszor egy fiatal, tapasztalan b√©rlŇĎ egy elrettentŇĎ sztori hallat√°n ugyanis megrettenve √©s csal√≥dottan vonul vissza a  b√©rl√©ssel kapcsolatos √∂tleteitŇĎl  √©s t√∂rli ki a keresŇĎbŇĎl az am√ļgy teljesen helyt√°ll√≥ szavakat: Kiad√≥ alb√©rlet Budapest tulajdonost√≥l. alberlet budapesten megfizetheto aron 2021
Az ijedelem sajnos √©rthetŇĎ √©s nem teljesen l√©gbŇĎl kapott. Az elm√ļlt √©vekben rengeteg p√©lda bizony√≠tja azt, hogy m√©g mindig akadnak olyan f√©lrevezetŇĎ emberek, akik csŇĎbe h√ļzz√°k a gyan√ļtlan b√©relni k√≠v√°n√≥ fiatalokat. A legt√∂bb esetben ez egyetemist√°kkal fordul elŇĎ, akiknek √°ltal√°ban gyorsan van sz√ľks√©g√ľk olcs√≥ lak√°sra.
Azonban estek m√°r az ilyen megt√©vesztŇĎ szem√©lyek √°ldozat√°ul h√ļszas √©veiket tapos√≥ munkav√°llal√≥k is, aki sp√≥rolni szerettek volna, vagy √©ppen valamilyen hirtelen okb√≥l felmer√ľlve gyors lak√°s v√°lt√°sra szorultak. Pontosan ez√©rt √©rdemes elegendŇĎ inform√°ci√≥t szerezni egy lak√°sr√≥l akkor, ha b√©relni szeretn√©l. A tov√°bbiakban is ezt fogjuk megvitatni, de bŇĎvebb inform√°ci√≥√©rt olvasd el kor√°bbi cikk√ľnk, amelyben sz√°mtalan hasznos tan√°ccsal l√°tunk el.
M√≠g az √©v b√°rmelyik szakasz√°ban tal√°lkozhatsz sz√©lh√°mosokkal, akik kihaszn√°lj√°k a potenci√°lis b√©rlŇĎjel√∂ltek tapasztalatlans√°g√°t √©s k√©ts√©gbees√©s√©t, de ny√°ron ŇĎk el√°rasztj√°k a hirdetŇĎoldalakat lehetŇĎ legolcs√≥bb aj√°nlataikkal, hiszen ekkor lehet a legnagyobb b√©rlŇĎ-d√∂mpingre sz√°m√≠tani az √ļj tan√©v √©s az √ļj szemeszter kezdet√©nek k√∂sz√∂nhetŇĎen. A ny√°ri alb√©rlet-szezonr√≥l bŇĎvebben itt olvashatsz.
Hogyan tehetsz az ellen, hogy elker√ľld a sz√©lh√°mosokat? Mik a teendŇĎk?

1. Kamu?

Mindig gyŇĎzŇĎdj meg arr√≥l, hogy hiteles hirdet√©st szemelt√©l ki magadnak. Ha gyan√ļs, akkor √©rdemes hagyni azt √©s ink√°bb m√°s, val√≥s√°ghŇĪbb aj√°nlatokat b√∂ng√©szni. A homlokr√°ncol√≥ √©s szem√∂ld√∂kfelvon√≥ aj√°nlatok mindig k√©telked√©sre kell, hogy adjanak okot.
A hihetetlen√ľl olcs√≥, de m√©gis minŇĎs√©gi aj√°nlatok sosem megb√≠zhat√≥ak, a k√©pek egyetlen esetben sem t√ľkr√∂zik a val√≥s√°got. Mer√ľlj√∂n fel benned a k√©rd√©s, hogy egy ilyen sz√≠nvonalas lak√°sra mi√©rt nem csapott le senki, ha ennyire nevets√©gesen olcs√≥? Mi√©rt van az, hogy m√°s, hasonl√≥ vagy √©ppen enn√©l kev√©sb√© sz√≠nvonalasabb lak√°sokat dr√°g√°bban tal√°lunk, mint ezt a szuper lak√°st?

2. A képek valóssága

Sajn√°latos m√≥don a hirdetŇĎoldalakon nagyon gyakran lehet olyan hirdet√©sekbe botlani, amelyeken vagy k√©p n√©lk√ľli aj√°nlatok tal√°lhat√≥k, vagy √©ppen a k√©pek nem felelnek meg a val√≥s viszonyoknak. Ha valami t√ļl sz√©p ahhoz, hogy igaz legyen, az √°ltal√°ban az is.
Minden esetben h√≠vd el a tulajdonost √©s c√©ltudatosan tegy√ľk el k√©rd√©seinket. Ha a k√©pek gyan√ļra adnak okot, akkor pedig az elsŇĎ k√©r√©d√©sed az kell, hogy legyen, hogy a k√©pek csup√°n illusztr√°ci√≥k√©nt szolg√°lnak, vagy t√©nyleg a val√≥s, meghirdetett alb√©rlet l√°that√≥-e azokon. Ekkor ki szokott der√ľlni az elŇĎbbi, azaz az illusztr√°ci√≥.

3. Feketelist√°s ingatlank√∂zvet√≠tŇĎk

Kiad√≥ alb√©rlet Budapest, tulajdonst√≥l vagy ink√°bb kiad√≥ alb√©rlet Budapest, fekete list√°s ingatlank√∂zvet√≠tŇĎtŇĎl? Mi el√°ruljuk, hogyan szŇĪrd ki a csal√≥kat √©s f√≥kusz√°lj a biztons√°gos b√©rl√©sre.
 Rendszeresen elŇĎfordul, hogy egy √≠g√©retes aj√°nlat kelti fel egy b√©rlŇĎ √©rdeklŇĎd√©s√©t, majd a telefonon t√∂rt√©nŇĎ besz√©lget√©s sor√°n kider√ľl, hogy az illetŇĎnek egy ingatlank√∂zvet√≠tŇĎvel van dolga. P√°r mondattal k√©sŇĎbb a vonal m√°sik v√©g√©n l√©vŇĎ √ľgyn√∂k pedig felfedi azt is, hogy 9000. Ft-os d√≠j szem√©lyes befizet√©s√©vel van lehetŇĎs√©g a seg√≠ts√©g√ľk ig√©nybev√©tel√©re.
Ezt k√∂vetŇĎen az irod√°juk pedig val√≥tlan c√≠mekkel, aktualit√°s√°t vesztette hirdet√©sekkel bomb√°zza az alb√©rletet keresŇĎ egy√©nt. Ez egy elŇĎsz√∂r nagyon √≠g√©retesnek hangz√≥ aj√°nlat, ami val√≥j√°ban egy sz√©lh√°mos csapd√°ja.  Ez roppant m√≥don gyakori √©s szerencs√©tlen p√©ld√°ja annak, hogy sajnos m√©g mindig vannak feketelist√°s ingatlank√∂zvet√≠tŇĎk, akik a gyan√ļtlan fiatalokon szeretn√©nek meggazdagodni.

Tov√°bbi intŇĎ jel az is, ha nem l√©tezŇĎ telefonsz√°mot kapsz, de az is, ha nem d√≠jmentesen mutatn√°k meg neked a kiad√≥ lak√°st. A lak√°s bemutat√°sa mindig d√≠jmentes kellene, hogy legyen!
ElŇĎfordulhat, hogy szinte sosem el√©rhetŇĎ az illetŇĎ telefonon, ak√°rh√°nyszor pr√≥b√°lod el√©rni. Semmik√©ppen se fizess elŇĎre akkor, ha nem tudsz kapcsolatba l√©pni a fŇĎb√©rlŇĎvel, aki elŇĎleget k√©rve k√≠n√°lja fel neked a lak√°st, de nem tartja be a r√°esŇĎ feladatokat.
Ezzel kapcsolatban b√°rmikor keresd √ľgyf√©lszolg√°latunkat, mi mindig rendelkez√©sedre √°llunk, de ha b√°rmikor is a  kiad√≥ alb√©rlet b√©rl√©se j√°r a fejedben Budapest t√©rs√©g√©ben tulajdonost√≥l, a mi hiteless√©g√ľnkre √©s ŇĎszintes√©g√ľnkre sz√°m√≠thatsz.

© Professional Premium Property Zrt. Minden jog fenntartva