Csalódott a legtöbb diák, aki albérletet keres

Az alb√©rlet keres√©s nem egyszerŇĪ, √©s fŇĎleg nem k√∂nnyŇĪ olcs√≥ √©s j√≥ alb√©rletet tal√°lni, ak√°r vid√©ken, ak√°r Budapesten n√©zz√ľk az ingatlan k√≠n√°latot.

Az alb√©rlet piac nagyon v√°ltoz√©kony ugyan, de egyre ink√°bb mennek fel az alb√©rlet √°rak, neh√©z kifogni az alacsony d√≠j√ļ alb√©rleteket, √≠gy sok di√°k a kezdŇĎ lelkesed√©s ut√°n jellemzŇĎen csal√≥dik.

Vid√©ken eleve kevesebb a lehetŇĎs√©g az alb√©rletek ter√©n diakok alberlet budapesten

A vid√©ki egyetemv√°rosok melletti alb√©rleteket el√©gg√© magas √°ron k√≠n√°lj√°k, hiszen rem√©lik, hogy √≠gy is kiveszik. Ilyenkor szokott az elŇĎfordulni, hogy mivel a sz√ľlŇĎk p√©nzt√°rc√°ja is v√©ges, t√∂bb di√°k √∂sszefog, √©s egy√ľtt vesznek ki egy-egy lak√°st.

A sz√ľlŇĎi h√°z ut√°ni √©let, a f√©szekbŇĎl kirep√ľl√©s nem mindig egyszerŇĪ, fŇĎleg akkor nem, ha kev√©s p√©nzbŇĎl tud csak gazd√°lkodni a gyermek√ľnk, √©s r√°j√∂n, hogy k√©nytelen lesz dolgozni is az iskola mellett, ahhoz, hogy ki tudja fizetni az alb√©rlet√©t, m√©g akkor is, ha √©ppen szob√°t b√©rel.

Budapesten kollégiumban lakni se leányálom

A koll√©giumi f√©rŇĎhelyek sz√°ma erŇĎsen korl√°tozott, √≠gy aki kiszorul, k√©nytelen alb√©rletet keresni ahhoz, hogy be tudjon j√°rni az iskol√°ba. Vid√©ken 100 ezer forintn√°l kevesebb√©rt sem lehet m√°r lak√°st tal√°lni szinte, Budapesten, az egyetemek k√∂rny√©k√©n pedig majdhogynem es√©lytelen.

Egy egyetem √©s fŇĎiskola r√°ad√°sul nem csak egy √©vig tart, hanem n√©gy-√∂t √©v is, mire elv√©gzi a di√°k, √©s minden √©vben szembes√ľlnie kell a n√∂vekvŇĎ alb√©rleti √°rakkal √©s a gyorsan elkapkodott, j√≥ helyen fekvŇĎ alb√©rletekkel. A ny√°ri alb√©rlet vad√°szat mindenk√©ppen kimer√≠tŇĎ √©s neh√©zkes.

Budapesten sem jobb a helyzet, még akkor sem, ha itt messze nagyobb is a választék

Az√©rt ak√°rhogy is n√©zz√ľk, csak jobb k√∂zel lakni az egyetemhez, vagy pedig olyan helyet tal√°lni, ami k√∂nnyen megk√∂zel√≠thetŇĎ. Az egyetemek mellett l√©vŇĎ lak√°sok nem olcs√≥bbak, hiszen tudj√°k, hogy mindenk√©ppen kiveszik, ami jelentŇĎs √°rfelhajt√≥ erŇĎvel b√≠r, ami a di√°koknak nem √©ppen kedvezŇĎ.

Az egyetemist√°k emiatt ink√°bb a kisebb gal√©ri√°s lak√°sokat keresik, hiszen amennyiben egyed√ľl laknak nekik bŇĎven el√©g, √©s √°rban is kifizetŇĎdŇĎbbek.

Ny√°ron az alb√©rlet vad√°szat k√ľl√∂n program, hacsak nem √ļgy oldj√°k meg, hogy a m√°r elŇĎzŇĎ √©vben bev√°lt alb√©rletet a ny√°ri sz√ľnetre is kiveszik, √©s fent maradnak Budapesten, illetve az adott v√°rosban, ahol a felsŇĎoktat√°si tanulm√°nyaikat v√©gzik.

Viszont aki m√°r csal√≥dott az alb√©rletvad√°szatban, annak akad egy j√≥ h√≠r√ľnk! Az alberletbudapest.hu-n megtal√°lhat√≥ lak√°sok √©s szob√°k k√∂z√∂tt ugyanis megfizethetŇĎ √°ron tal√°lni modern, b√ļtorozott ingatlanokat, ak√°r lak√°sr√≥l, ak√°r kiad√≥ szob√°r√≥l van sz√≥!

 

© Professional Premium Property Zrt. Minden jog fenntartva