BeszĂ©ljĂŒnk egy kicsit Budapest elsƑ kerĂŒletĂ©rƑl

Amikor valaki Budapestre kĂ©szĂŒl, mindig Ă©getƑ kĂ©rdĂ©s, hogy melyik kerĂŒletbe is költözzön. A 7. kerĂŒletben talĂĄlhatĂł party negyed?

A 6. kerĂŒlet, azaz a belvĂĄros szĂ­ve? A nĂ©pszerƱ 8. kerĂŒlet? Esetleg a megfizethetƑ ZuglĂł tĂ©rsĂ©ge? Buda kerĂŒletei? Óbuda?
 Ha ezt a cikket olvasod, akkor biztosan te is ezzel a kĂ©rdĂ©skörrel foglalkozol Ă©ppen. Mi segĂ­tsĂ©gedre sietĂŒnk. MĂ­g az összes kerĂŒlet egyedi Ă©s gyönyörƱ, most szeretnĂ©nk figyelmedbe ajĂĄnlani az 1. kerĂŒletet.

budapest 1 keruleti alberletekSzĂĄmtalan jobbnĂĄl jobb lehetƑsĂ©g ĂĄll rendelkezĂ©sedre, ha kiadĂł szobĂĄt keresel Budapesten. Mindegyik kerĂŒletnek megvan a maga szĂ©psĂ©ge, kĂŒlönlegessĂ©ge, olykor pedig korosztĂĄlya is. AttĂłl fĂŒggƑen, mivel szeretnĂ©d körĂŒlvenni magad Ă©s hol Ă©rzed magad igazĂĄn elemedben, könnyedĂ©n megtalĂĄlhatod a megfelelƑ albĂ©rletet, vagy Ă©ppen kiadĂł szobĂĄt.
Egy nagy hiba, amit rengeteg bĂ©rlƑ elkövet az nem mĂĄs, minthogy nem veszik figyelembe a sajĂĄt egyĂ©nisĂ©gĂŒket. NĂ©pszerƱ gyakorlat, kĂŒlönösen a kezdƑ, tapasztalatlan bĂ©rlƑk körĂ©ben, hogy kiszemelik a legolcsĂłbb lakĂĄst vagy Ă©ppen a kĂ©nyelmesnek tƱnƑ opciĂłt Ă©s rögtön le is csapnak rĂĄ.

BĂĄr a gyorsasĂĄg nem problĂ©ma, sƑt kifejezetten lĂ©nyeges elsƑkĂ©nt kibĂ©relni egy albĂ©rletet, hiszen sok vetĂ©lytĂĄrsad akadhat, akik ĂșgyszintĂ©n kiszemeltĂ©k maguknak az adott lakĂĄst, netalĂĄn kiadĂł szobĂĄt. A hiba abban rejlik, hogy nem veszik figyelembe a sajĂĄt szemĂ©lyisĂ©gĂŒket a bĂ©rlƑk.
Ahhoz ugyanis, hogy jĂłl Ă©rezd magad egy lakĂĄsban vagy Ă©ppen a kibĂ©relt szobĂĄban, fontos, hogy az egyĂ©nisĂ©ged kifejezĂ©sre kerĂŒljön ott. A lakĂĄs stĂ­lusĂĄnak jelentƑsĂ©gĂ©rƑl itt olvashatsz bƑvebben.
A stĂ­lus mellett szintĂ©n kiemelkedƑen lĂ©nyeges, hogy a környĂ©k, illetve a kerĂŒlet, amelyben a lakĂĄs elhelyezkedik, szĂĄmodra szimpatikus legyen, ott olyan aktivitĂĄsokra legyen lehetƑsĂ©g, amelyek kedvedre valĂłk, egyszĂłval tĂŒkrözzenek.
Amennyiben rajongsz a törtĂ©nelmi Ă©rtĂ©kekĂ©rt, hazĂĄnk lĂĄtvĂĄnyossĂĄgaiĂ©rt Ă©s szeretnĂ©l a belvĂĄros közvetlen környĂ©kĂ©n valami rĂ©git, egy maroknyi törtĂ©nelmet csempĂ©szni, azt összevariĂĄlni napjaink modernsĂ©gĂ©vel, akkor Budapest 1. kerĂŒlete tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs lehet szĂĄmodra lakhatĂĄs szempontjĂĄbĂłl.

MĂĄs vilĂĄg

Hogy mire is szĂĄmĂ­thatsz ha egy kiadĂł szoba 1. kerĂŒlet elhelyezkedĂ©sben szerepel terveid közzött? Nos, szĂĄmtalan lĂĄtvĂĄnyossĂĄgra Ă©s a legkĂŒlönlegesebb architektĂșrĂĄra egyarĂĄnt.  A Budai vĂĄrnegyed, HalĂĄszbĂĄstya, SĂĄndor – palota Ă©s a VĂ­zivĂĄros mind-mind kivĂ©teles lĂĄtnivalĂłkĂ©nt szolgĂĄlhatnak minden reggel. Itt olvashatod egyik cikkĂŒnket, amelyben bemutatjuk, miĂ©rt is jĂł BudĂĄn Ă©s Pesten Ă©lni.
Macskaköves, lĂ©pcsƑzetes, szƱk utcĂĄkon, egy letƱnt kort szemlĂ©ltetƑ, de a modern szolĂ­dan befogadĂł stĂ­lusĂș vĂĄrosnegyedet hĂ­vhatsz otthonodnak. A legtöbb kiadĂł szoba 1. kerĂŒlet tĂ©rsĂ©gben tengernyi szofisztikĂĄlt, stĂ­lusos Ă©s arisztokratikus irĂĄnyvonalat követ. Amennyiben a te stĂ­lusod is kifinomult, letisztult Ă©s elegĂĄns, nagyon is Ă©lvezni fogod az itt töltött idƑt.

Történelem

A mĂșzeumok egĂ©sz zsanrĂĄja lelhetƑ fel ebben a kerĂŒletben. Roppantul szerencsĂ©s vagy, ha lelkes mĂșzeum lĂĄtogatĂł vagy. TermĂ©szetesen, ha nem Ă­gy lenne, akkor is hasznos lehet egy ilyen környĂ©kre költözni, nem messze a mĂșzeumoktĂłl.
Ha pedig szĂ­vesen fogadnĂĄl olyan lĂĄtogatĂłkat, akik rajonganak a törtĂ©nelem irĂĄnt,  estleg kĂŒlföldi barĂĄtaidat vezetnĂ©d körbe, mĂĄris nyert ĂŒgyed van. TörtĂ©nelmi kincsekben nincs hiĂĄny, Ă­gy szĂĄmukra sem lesz unalmas a lĂĄtogatĂĄs.

Igen lĂ©lekemelƑ Ă©s feltöltƑ lehet az 1. kerĂŒletben töltött idƑ, plĂĄne, ha mĂ©g a lakĂĄsod is ott talĂĄlhatĂł. Ha Ă©rdeklƑdnĂ©l afelƑl, hogy lenne-e kiadĂł szoba 1. kerĂŒlet tĂ©rsĂ©gben, bĂĄtran keresd ĂŒgyfĂ©lszolgĂĄlatunkat, ez pedig szintĂ©n Ă©rvĂ©nyes bĂĄrmilyen albĂ©rlettel, illetve kiadĂł szobĂĄval kapcsolatos kĂ©rdĂ©ssel kapcsolatban.

© Professional Premium Property Zrt. Minden jog fenntartva