√Ātalakul√≥ t√°rsadalmi szok√°saink az alb√©rletes otthonainkat is nagyban befoly√°solj√°k majd

MielŇĎtt a j√∂vŇĎrŇĎl besz√©l√ľnk, √©rdemes megeml√≠teni, hogy mi t√∂rt√©nt a m√ļltban, √©s di√≥h√©jban √∂sszefoglalni a t√∂rt√©n√©seket, amelyek domin√≥-effektet eredm√©nyezve elind√≠tottak egy folyamatot.

A v√°ltoz√°s folyamat√°t, amely egy, az eddig megszokott√≥l elt√©rŇĎbb j√∂vŇĎt eredm√©nyezhet √©letm√≥dunk, alb√©rletkeres√©s √©s az √©letm√≥dbeli viszonyok ter√ľlet√©n is.

tarsadalmi szokasok valtozasa budapesti alberletben2020-ban nagyot v√°ltozott a vil√°g. T√°rsadalmunkat, ahogyan minden embert egytŇĎl-egyig t√∂rt√©nŇĎ √ļj szok√°sok kialak√≠t√°sa √©s az azokhoz val√≥ alkalmazkod√°s domin√°lja az √©vet. Ez azonban m√°skor hossz√ļ √©vek lassan kibontakoz√≥ folyamatak√©nt szokott bek√∂vetkezni. Id√©n mind meg tanultunk egy√ľtt √©lni az √ļj √©letform√°kkal m√©g azelŇĎtt, hogy az teljesen kiforrva t√∂rne be √©let√ľnkbe.

Tal√°n az egyik legnagyobb v√°ltoz√°sok a t√°rsas √©let√ľnket √©s otthonainkat √©rt√©k. Nem csup√°n √≥vatosabb m√≥don t√∂rt√©nik a szocializ√°l√≥d√°s, √©s kevesebb program lehetŇĎs√©g k√∂z√ľl v√°laszthatunk, de munkav√©gz√©s√ľnk sz√≠ntere is √°thelyezŇĎd√∂tt egy m√°sik, mondjuk √ļgy, otthoni s√≠kra.

Szem√©lyes tal√°lkoz√≥ink √©s bar√°ti √∂sszej√∂veteinket is √°t kell, hogy √©rtelmezz√ľk

A nagyszab√°s√ļ rendezv√©nyek helyett kisebb volumenŇĪ, t√∂megtŇĎl elz√°rt esem√©nyek ker√ľltek elŇĎt√©rbe, hiszen csak ezekre akadt lehetŇĎs√©g a biztons√°g megŇĎrz√©se √©rdek√©ben. Mind ezek mellett a legt√∂bb bar√°ti √∂sszej√∂vetel ink√°bb otthon zajlik kis l√©tsz√°mban.

√ćgy h√°t nem meglepŇĎ az im√©nt tett kijelent√©se arr√≥l, hogy otthonunkat √©rintette a legnagyobb √°trendezŇĎd√©s. Mivel a legt√∂bb iroda bez√°rta ajtaj√°t a munkav√°llal√≥k elŇĎtt egy j√≥ idŇĎre, ez√©rt a t√∂bbs√©g√ľnk saj√°t irod√°j√°t kezdte el vezetni, nem m√°shol, mint az alb√©rletben, hiszen a munkav√©gz√©s home office form√°j√°ban folytat√≥dott.

T√∂bb t√°rsadalom tud√≥s is megpr√≥b√°lta felt√©rk√©pezni az elk√∂vetkezendŇĎ √©veket a 2020-as mindent felforgat√≥ esem√©nyek t√ľkr√©ben. Arra a k√∂vetkeztet√©sre jutottak, hogy az otthonr√≥l t√∂rt√©nŇĎ munkav√©gz√©s az elŇĎtt√ľnk √°ll√≥ √©vekben kimondottan n√©pszerŇĪ marad, √©s amikor m√°r √ļjra felt√°mad az irodai √©let, az m√°r nem lesz a r√©gi.

EbbŇĎl kifoly√≥lag pedig egyre t√∂bb munkav√°llal√≥nak lesz sz√ľks√©ge olyan t√≠pus√ļ kiad√≥ alb√©rletekre, amelyek mind lakhat√°s szempontj√°b√≥l, mind potenci√°lis munkav√©gz√©s szempontj√°b√≥l megfelelŇĎek lehetnek. M√©gis mik ezek a felt√©telek?

ElsŇĎsorban l√©nyeges, hogy legyen egy saj√°t √≠r√≥asztalunk, amely k√∂nnyed√©n berendezhetŇĎ irodai √©s egy√©b adminisztrat√≠v c√©lokra. √ćgy h√°t olyan alb√©rlet ut√°n kell n√©zni, amelyekben tal√°lhat√≥ √≠r√≥asztal, esetleg van egy olyan saj√°t ter√ľnk, melyet felhaszn√°lhatunk. Szerencs√©re,  minden ig√©nyes alb√©rletben tal√°lhat√≥ √≠r√≥asztal vagy √©ppen egy munk√°ra kialak√≠tott sarok, ahol elmer√ľlhetsz majd a munk√°ba √©s kedvedre alkothatsz.

Ha ez nem lehets√©ges, akkor pedig √©rdemes alb√©rlet ‚Äď vad√°szat k√∂zben olyan kiad√≥ lak√°st vagy esetleg szob√°t keresni, amelybe m√°r belek√©pzeled a j√∂vŇĎbeli √≠r√≥asztalod, hiszen nagy val√≥sz√≠nŇĪs√©ggel sz√ľks√©ged lesz r√°.
Egy m√°sik nagyon fontos szempont lak√°skeres√©sn√©l, hogy a lak√°s sz√≠ne √©s dekor√°ci√≥ja nyugalmat sug√°rozzon, semmik√©ppen se legyen zavar√≥ vagy kaotikus. A semleges, halv√°ny sz√≠nek, illetve a term√©szetes sz√≠nekkel domin√°lva biztosan kellemes pillanatokat teremthet√ľnk magunknak, ha otthonr√≥l dolgozunk. Nem csak a munk√°nkon k√∂nny√≠t√ľnk ezzel, de a pihen√©s√ľnk is nyugtat√≥bban telik, mert nem az erŇĎs, vibr√°l√≥ sz√≠nek nem f√°rasztj√°k az agyunkat.

A kutat√°sok alapj√°n tov√°bbi √°trendezŇĎd√©sre sz√°m√≠thatnak a nagyv√°rosok belv√°rosai a vil√°gban. Azt j√≥solj√°k, hogy a belv√°rosi √©let a munkahelyi k√∂r√ľlm√©nyekkel kar√∂ltve v√°ltoznak majd. M√≠g sok √©tterem √©s √ľzletl√°nc f√©lt, a belv√°rosi √ľzletek le√©p√ľl√©s√©tŇĎl, a kutat√°sok √©s a j√≥slatok az ellenkezŇĎj√©t bizony√≠tj√°k.

A kutat√≥k szerint a belv√°rosi √©let ugyanis m√©g az eddigiekn√©l is nagyobb vir√°gz√°snak indul. Pont az irodah√°zak kevesebb ig√©nybev√©tel√©nek √©s a home office-b√≥l kiszabadul√≥ emberek sz√≥rakoztat√°s√°nak eredm√©nyek√©nt egyre t√∂bb, sz√≠nesebb programok √©s kikapcsol√≥d√°si lehetŇĎs√©gek j√∂nnek l√©tre. √ćgy teh√°t nem csup√°n az irodah√°zak lesznek t√°gasabbak √©s sz√≥rakoz√≥bbak, de a belv√°rosi √©let az eddigin√©l is jobban felpezsd√ľl majd.
√Ėsszefoglalva, a belv√°ros kimondottan fiataloss√° √©s v√©rpezsd√≠tŇĎv√© v√°lik, ahogyan az itt √©lŇĎkbŇĎl √∂sszetevŇĎdŇĎ koroszt√°ly is a 20-as √©veibe l√©pŇĎ √©s azokat tapos√≥k lesznek. Mikor, ha nem a ilyenkor a leg√©rdemesebb a belv√°rosba k√∂lt√∂zni √©s egy √ļj, lenyŇĪg√∂zŇĎbb √©letet kezdeni, ha nem most?

© Professional Premium Property Zrt. Minden jog fenntartva