Alb√©rlet √°rak g√≥rcsŇĎ alatt

Sok olyan cikket olvashatunk manaps√°g, melyben a budapesti alb√©rlet √°rakr√≥l esik sz√≥, t√∂bb ilyen cikkben az is megfigyelhetŇĎ,

hogy Eur√≥pa m√°s orsz√°gaihoz hasonl√≠tj√°k az alb√©rlet √°rakat haz√°nkban. MielŇĎtt azonban megbotr√°nkozunk √©s elt√°ntorodunk a lak√°sb√©rl√©stŇĎl egy-egy ilyen cikk l√°tt√°n, √©rdemes alaposan megvizsg√°lnunk a helyzetet. 

A negat√≠v term√©szetŇĪ inform√°ci√≥ √°raml√°s igencsak elt√°ntor√≠t√≥ hat√°st gyakorol a legt√∂bb emberre, nem besz√©lve a fiatal alb√©rletkeresŇĎkrŇĎl, akik m√©g nem rendelkeznek el√©g tapasztalattal ezen a t√©ren ahhoz, hogy magabiztosan belev√°gjanak a k√∂lt√∂z√©sbe. A kedvezŇĎtlen h√≠rek pedig megg√°tolhatj√°k ezt a k√∂lt√∂z√©si sz√°nd√©kot. 

alberlet arak pesten 2021

√Čppen ez√©rt is igen fontos az, hogy objekt√≠van k√∂zel√≠ts√ľnk a t√©m√°hoz √©s alapos vizsg√°l√≥d√°s ut√°n meg osszuk a re√°lis k√∂vetkeztet√©seket. Ahogyan a mond√°s is tartja, az √©rm√©nek k√©t oldala van. Ahhoz, hogy kellŇĎk√©ppen tiszt√°ban legy√ľnk a helyzettel, ismern√ľnk kell az √©rme m√°sik oldal√°t is. Csak √≠gy kaphatunk teljes igazs√°got. 

Ennek f√©ny√©ben teh√°t nem csup√°n negat√≠v k√∂vetkezm√©nyek √©s a rossz h√≠rek asszoci√°lhat√≥k napjaink alb√©rletvad√°szat√°hoz a fŇĎv√°ros ter√ľlet√©n. Ismern√ľnk kell a szitu√°ci√≥t a legkisebb r√©szletig √©s az √∂sszes mi√©rtig.

K√∂zel√≠ts√ľnk elŇĎsz√∂r t√°volabbr√≥l. Ha att√≥l tartunk, hogy m√°s orsz√°gok fŇĎv√°rosaiban az √°rak net√°n kedvezŇĎbbek lenn√©nek, mint Budapesten, akkor elsŇĎsorban nem √°rt azt is megvizsg√°lnunk, hogy milyen annak az adott orsz√°gnak a gazdas√°gi helyzete. Ennek a k√©rd√©snek a boncolgat√°sa ugyanis sok v√°laszt ny√ļjthatnak sz√°munkra. 

Egy m√°sik szerencs√©s, √©s m√°r k√∂zelebbi megk√∂zel√≠t√©si pont lehet az is, ha ker√ľletekre lebontva tekint√ľnk az alb√©rletekre. Budapest legk√≠v√ľl esŇĎbb ker√ľleteiben gyakran olcs√≥n tal√°lni alb√©rletet. B√°r mind ez anyagilag szimpatikus lehet, illetve azok, akik nem rajonganak a belv√°rosi ny√ľzsgŇĎ √©let√©rt, val√≥sz√≠nŇĪleg ezt a ter√ľletet prefer√°lj√°k, igen idŇĎig√©nyes lehet sz√°mukra ide k√∂lt√∂zni. 

Di√≥h√©jban √∂sszefoglalva a napi neh√©zs√©geket: t√∂bbet kell utazni, t√∂bb √°tsz√°ll√°ssal, kor√°bban kel√©st ig√©nyel, nagy a lehetŇĎs√©ge annak, hogy messze lakunk a bar√°tainkt√≥l √©s hazajutni is f√°raszt√≥bb munka ut√°n. 

A belv√°rosi ker√ľleteket alb√©rleteit √°ltal√°ban borsosabb √°ru ter√ľletnek tulajdon√≠tj√°k az emberek. B√°r igaz, hogy a 100.000 Ft alatt neh√©z fedŇĎt tal√°lni a fej√ľnk fel√©, de ez nem l√©nyeges elt√©r√©s a k√ľlv√°rosi lak√°sokhoz k√©pest. A belv√°ros tov√°bb√° sokkal t√∂bb lehetŇĎs√©get tartogat sz√°munkra, mint a szimpl√°n a lakhat√°s, ami pedig ‚Äěkiegyenl√≠ti a sz√°ml√°t‚ÄĚ.

Gyors megk√∂zel√≠thetŇĎs√©g a v√°ros b√°rmely ter√ľlet√©re, v√°laszt√©kos k√∂zleked√©si m√≥dszerekkel egyar√°nt. A bev√°s√°rl√≥ k√∂zpontok, kisboltok, √©ttermek, k√°v√©z√≥k √©s sz√≥rakoz√≥ helyek eg√©sz sorai k√∂nny√≠tik meg a h√©tk√∂znapokat. Arr√≥l nem is besz√©lve, hogy rengeteg irodah√°znak ad otthont a v√°ros sz√≠ve, amelyikek legal√°bb egyik√©ben mindig keresnek √ļj munkaerŇĎt. 

Term√©szetesen itt is tal√°lhatunk alb√©rletet bar√°ti √°ron. A 8 ‚Äď 9. ker√ľlet √©s k√∂rny√©ke Budapest legn√©pszerŇĪbb b√©rlŇĎ paradicsoma lett az √©vek sor√°n. A fiatalos hangulatnak, a k√∂zleked√©snek √©s a kedvezŇĎ elhelyezked√©snek k√∂sz√∂nhetŇĎen el√°rasztott√°k a b√©rlŇĎk a ker√ľletet. 

Ha pedig k√∂zelebbrŇĎl vessz√ľk g√≥rcsŇĎ al√° a helyzetet, fontos, hogy figyelembe vegy√ľk, hogy az √°r milyen ar√°nyban van a minŇĎs√©ggel. V√°rosr√©sztŇĎl f√ľggetlen√ľl, ha tal√°lunk egy sz√°munkra tetszŇĎleges alb√©rletet, igen csak kedvezŇĎ √°ron, elŇĎfordulhat, hogy a minŇĎs√©g sajnos el√©gg√© szeg√©nyes. Ezt pedig √©rdemes hosszas k√©rdezget√©ssel √©s mindenk√©ppen szem√©lyes megtekint√©ssel kider√≠teni. 

A gyan√ļsan olcs√≥ √°rnak lehet az is az oka, hogy a lak√°s nem csup√°n karbantartotts√°g ter√©n sz√°m√≠t elavultnak, de a st√≠lusa is lemaradt p√°r √©vtizeddel. B√°r a korhŇĪ vintage st√≠lus kifejezetten n√©pszerŇĪ √©s eszt√©tikailag kiel√©g√≠tŇĎ l√°tv√°ny lehet a st√≠lus szerelmesei sz√°m√°ra, ezen a kateg√≥ri√°n bel√ľl sem szabad megfeledkezn√ľnk arr√≥l, hogy l√©tezik itt is √≠zl√©ses √©s az √≠zl√©stelen berendezked√©s.

 Ennek az √°rulkod√≥ jele pedig nem m√°s, mint a vintage lak√°sok dr√°gas√°ga. Az ilyen lak√°sok pedig √°ltal√°ban sok munk√°nak bizonyulnak, √©s legt√∂bb esetben renov√°l√°st ig√©nyelnek, teh√°t igaz√°b√≥l nem is nyer√ľnk, csak vesz√≠t√ľnk az √°rral. 

Sz√°mtalan oka l√©tezik annak, hogy mi√©rt domin√°lnak a jelenlegi √°rak az alb√©rlet piacon, de a t√©ny, hogy Budapest dr√°g√°bb vagy √©ppen olcs√≥bb a kontinens t√∂bbi orsz√°g√°n√°l, elemz√©sre szorul. M√≠g a jelenlegi √°raknak oka van, addig √©rdemes azt is figyelembe venni, hogy m√°s orsz√°gok hogyan teljes√≠tenek jelenleg. El√©g komplik√°lt √≠gy √∂sszehasonl√≠t√°sba bonyol√≥dni. 

Ha pedig szem√ľgyre vessz√ľk a hazai k√≠n√°latot √©s a jelenlegi helyzeteket, akkor hamar bel√°tjuk majd, hogy a fŇĎv√°rosi lak√°sb√©rl√©s nem is olyan dr√°ga Magyarorsz√°gon, mint amilyennek az elsŇĎre tŇĪnhet. L√©nyeges, hogy m√©lyre √°ssunk a t√©m√°ban, hogy tiszt√°bban l√°thassunk, √©s √≠gy megfontolt d√∂nt√©seket hozhassunk. A k√∂lt√∂z√©s ugyanis igen komoly elhat√°roz√°s.

© Professional Premium Property Zrt. Minden jog fenntartva