B√ļtorozott vagy b√ļtorozatlan alb√©rlet? ElŇĎny√∂k √©s h√°tr√°nyok

Ak√°r alb√©rlŇĎ vagy, ak√°r lak√°stulajdonos, biztos, hogy felmer√ľlt m√°r benned is a k√©rd√©s: b√ļtorozott legyen a lak√°s, vagy b√ļtorozatlan?

Az alb√©rlet mindig ideglenes megold√°s a lakhat√°sra, ezt bek√∂lt√∂z√©sn√©l mindig k√©rd√©s, hogy valaki saj√°t b√ļtorokkal √©rkezne-e vagy eleve olyan lak√°st keres, ahol ezzel nem kell foglalkoznia.

Egy lak√°st beb√ļtorozni mindig jelentŇĎs kiad√°s ingatlan budapesten 2020

Tulajdonos szempontb√≥l n√©zve a lak√°s berendez√©se extra kiad√°s: hacsak nem √∂r√∂ks√©gk√©nt jutott egy beb√ļtorozott lak√°shoz, ahol r√°ad√°sul m√©g haszn√°lhat√≥ is a berendez√©s, a b√ļtorokat k√ľl√∂n meg kell v√°s√°rolni, berendezni, egysz√≥val igencsak r√° kell k√∂lteni a p√©nzt.
Persze vannak olyan tulajdonosok is, akiknek m√°r vannak √ļj b√ļtorai, √©s k√∂lt√∂z√©s ut√°n a r√©gi b√ļtorokat hagyja ott a kiad√≥ lak√°sban, mert egyszerŇĪbb neki otthagyni, √©s b√ļtorozottan kiadni.

A b√ļtorozott lak√°s mindig kock√°zat a tulajdonos sz√°m√°ra

A lak√°stulajdonos r√©sz√©rŇĎl lehet elŇĎny, de ak√°r h√°tr√°ny is, att√≥l f√ľggŇĎen, hogy milyen alb√©rlŇĎket fog ki. Amennyiben b√ļtorozottat ad ki, ott van a vesz√©ly, hogy lelakj√°k, illetve, aki bek√∂lt√∂zik kevesebb idŇĎre veszi ki, hiszen √∂sszecsomagol p√°r dobozt az illetŇĎ √©s m√°r tov√°bb is √°ll.
Amennyiben b√ļtorozott lak√°st ad ki valaki, javasolt minden b√ļtort bele√≠rni a b√©rleti szerzŇĎd√©sbe, √©s kik√∂lt√∂z√©s eset√©n √©rdemes ellenŇĎrizni, hogy milyen √°llapotban vannak a b√ļtorai, esetleg evŇĎeszk√∂zei, √©tk√©szlete amennyiben azokat is az alb√©rlŇĎk rendelkez√©s√©re bocs√°totta.

Fontos azt is v√©gig gondolni, hogy milyen c√©lb√≥l is vessz√ľk ki az adott lak√°st

Alb√©rlŇĎi szempontb√≥l n√©zve, ha b√ļtorozatlan az alb√©rlet, akkor viheted a saj√°t b√ļtoraidat, ha vannak, √©s √ļgy rendezed be, ahogy szeretn√©d, ami lehet elŇĎny.
Azonban, ha ez az elsŇĎ saj√°t lak√°sod, vagy nincsenek b√ļtoraid, viszont kev√©s a p√©nzed, akkor egy b√ļtorozatlan alb√©rlet kifejezetten h√°tr√°nyos. Egy nŇĎnek vagy egy csal√°dnak lehet, hogy fontosabb a saj√°t b√ļtor az otthon melege miatt, viszont egy egyed√ľl√°ll√≥ f√©rfinak, vagy annak, akinek kev√©s holmija van, de tov√°bb kellett j√∂nnie az eddigi hely√©rŇĎl, kifejezetten elŇĎny lehet egy b√ļtorozott lak√°s.
Amennyiben m√©g a konyha is teljesen felszerelt, az tov√°bbi elŇĎnnyel szolg√°l mindazoknak, akik sokat fŇĎznek, √≠gy a di√°koknak is kifejezetten elŇĎny√∂s egy b√ļtorozott lak√°s.
Akinek nincs saj√°t b√ļtora, √©s nem is kell r√° k√∂ltenie, hanem csak belek√∂lt√∂zik a k√©nyelmes otthonba, messze jobban j√°r, mintha k√ľl√∂n k√∂lt√∂zk√∂dnie k√©ne. Persze att√≥l is f√ľgg, hogy milyenek a b√ļtorok, a r√©gi elhaszn√°lt b√ļtorokkal kev√©sb√© k√©nyelmes a lakhat√°s.
Az alberletbudapest.hu kiad√≥ lak√°s k√≠n√°lat√°ban csak olyan lak√°sokat √©s szob√°kat tal√°lsz, amelyek fel√ļj√≠tottak √©s √ļj b√ļtorokkal lettek teljesen berendezve, √≠gy a szerzŇĎd√©s al√°√≠r√°sa ut√°n azonnal k√∂lt√∂zhetŇĎk!

© Professional Premium Property Zrt. Minden jog fenntartva