Segítség, albérletet keresek Budapesten! 5 tanács albérlet választáshoz

FŇĎk√©nt egyetemi √©vkezd√©s elŇĎtt lehet olyan bejegyz√©seket olvasni a k√∂z√∂ss√©gi m√©di√°ban, hogy seg√≠ts√©g, alb√©rletet keresek Budapesten!

√Ām ak√°r √©v k√∂zben is elŇĎfordulhat b√°rkivel, hogy hirtelen k√∂lt√∂znie kell, mert Budapesten kapott √°ll√°st, vagy a r√©gi alb√©rlet√©bŇĎl mennie kellett.

√Ėssze√°ll√≠tottunk most ez√©rt egy list√°t, amiben √∂t tan√°csot olvashatsz az alb√©rlet v√°laszt√°shoz.

1. Inform√°ld le a b√©rbead√≥t, ugyan√ļgy, ahogy a lak√°st is, √©s legyen veled tan√ļ, amennyiben egyed√ľl venn√©d ki a szob√°t vagy a lak√°st.property201a
Amikor megn√©zel egy lak√°st, amit b√©rbe szeretn√©l venni, ne csak a lak√°st vizsg√°ld √°t t√∂virŇĎl hegyire, hanem j√°rj ut√°na a tulajdonosnak is. 5 000 forint√©rt ki tudod k√©rni a tulajdoni lapot, hogy val√≥ban az-e a tulajdonos, akivel besz√©lt√©l.
Próbálj olyan tulajdonost keresni, aki jól szituált, esetleg több kiadó ingatlanja is van, mert ebben az esetben biztosabbak leheted abban, hogy kifizeti az esetleges javításokat, illetve be is fizeti az aktuális rezsiösszeget.
A legegyszerŇĪbb persze, m√°r amennyiben biztosra akarsz menni, ha az alberletbudapest.hu kiad√≥ lak√°s k√≠n√°lat√°b√≥l v√°lasztasz kiad√≥ lak√°st vagy szob√°t, mert ebben az esetben biztos lehetsz benne, hogy azt kapod √©s annyi√©rt, amit √≠g√©rtek! R√°ad√°sul szerzŇĎd√©ssel √©s sz√°ml√°val.

2. Olyan helyet v√°lassz, ahol megfelelŇĎ a k√∂zbiztons√°g √©s a k√∂zleked√©s
Budapesten nagyon nem mindegy, hogy melyik r√©szen szeretn√©l alb√©rletet kivenni. √Črdemes v√©gigj√°rni a k√∂rny√©ket, a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ napszakokban, hogy mennyire biztons√°gos, mennyire lehet √©jszaka m√°szk√°lni.
LehetŇĎleg k√©rdezd meg a helybelieket is, hogy milyen maga a k√∂rny√©k, milyen a tapasztalatuk. N√©zd meg, hogy milyenek a helyi iskol√°k, √≥vod√°k, esetleg el is lehet menni oda √©rdeklŇĎdni.
J√°rj ut√°na, hogy gyerekednek hol lenne a legjobb helye. Olyan helyet v√°lassz, ahol k√∂zel van a busz, vagy villamos, illetve lehetŇĎs√©g szerint a metr√≥, √©s a munkahelyedre is ar√°nylag hamar bejutsz. Ha olyan a munk√°d, j√°rj ut√°na az √©jszakai j√°ratoknak is.

3. Mindent foglalj √≠r√°sba, √©s k√∂ssetek szerzŇĎd√©st.
Nagyon fontos, hogy mindennek legyen nyoma, legyen a szerzŇĎd√©s mindenre kiterjedŇĎ!

4. Milyen fŇĪt√©se van a lak√°snak?
Nagyon nem mindegy, hogy mennyi lesz a fŇĪt√©ssz√°mla, ahogy az sem, hogy mennyire korszerŇĪ maga a lak√°s, mert hi√°ba fŇĪt√∂d, ha nem megfelelŇĎ a lak√°s szigetel√©se. Ilyenkor j√∂n j√≥l, ha fix a havid√≠j, amibe beletartozik a fŇĪt√©sk√∂lts√©g is, ez√©rt nem kell agg√≥dj a magasabb fŇĪt√©ssz√°mla miatt.

5. Mennyi a kaució és milyen esetekben kapod vissza?
√Črdemes tiszt√°zni elŇĎre, a b√©rlet d√≠j mellett a kauci√≥ √∂sszeg√©t is, valamint azt is, hogy milyen esetekben van joga a tulajdonosnak elvenni a kauci√≥b√≥l. P√©ld√°ul nem rendeltet√©sszerŇĪ haszn√°lat eset√©n, stb.
A legjobb persze, ha az alberletbudapest.hu kiad√≥ lak√°sai k√∂z√ľl v√°lasztasz alb√©rletet, mert akkor minden a lehetŇĎ legnagyobb rendben fog alakulni!

© Professional Premium Property Zrt. Minden jog fenntartva