Az alb√©rlet elŇĎnyei √©s h√°tr√°nyai

Minden ember v√°gyik arra, hogy kellemesen kialak√≠tott otthona legyen. Nem mindenkinek adatik meg azonban a saj√°t tulajdon√ļ otthon,

illetve nem is mindenki akarja vállalni az összes kötöttséget, amit egy saját ingatlan jelent.
Ilyenkor az ember elindul, hogy alb√©rletet keressen, √°m igencsak √©rdemes elŇĎtte √°tgondolni. Ez√©rt most √∂sszegyŇĪjt√∂tt√ľk √∂t-√∂t pontban, hogy milyen elŇĎnyei √©s h√°tr√°nyai vannak az alb√©rleteknek.

Az alb√©rlet elŇĎnyei budapest alberlet megfizetheto 2020 ban

1. Nem neked kell fizetni a lak√°s vagy h√°z fel√ļj√≠t√°sainak k√∂lts√©geit. Mindegy, hogy √ļj vagy r√©gi a lak√°s, vagy h√°z ahol √©ppen √©l√ľnk, ha a mi√©nk, nek√ľnk kell minden ezzel kapcsolatos k√∂lts√©get fedezni.
Az alb√©rletben ezzel ellent√©tben nem csak a fel√ļj√≠t√°st, de az egy√©b extra k√∂lts√©geket sem nek√ľnk kell fizetni. Ha csŇĎt√©r√©s van, vagy b√°rmely elŇĎre nem l√°that√≥ dolog t√∂rt√©nik a lak√°sban, a tulajdonos felelŇĎss√©ge, nek√ľnk csak az a dolgunk, hogy √©rtes√≠ts√ľk ŇĎt.
2. Nem kell banki k√∂lcs√∂nt felvenn√ľnk. L√°ssuk be, az√©rt a mai vil√°gban ez sem √©ppen h√°tr√°ny, sŇĎt, nem kell agg√≥dni a banki v√°ltoz√≥ √°rfolyamok miatt, √©s tudjuk, hogy az alb√©rlet kisz√°m√≠that√≥ k√∂lts√©g sz√°munkra.
3. Ha el akarsz k√∂lt√∂zni a sz√ľleidtŇĎl, mielŇĎtt saj√°t tulajdon√ļ lak√°sba k√∂lt√∂z√∂l, kipr√≥b√°lhatod milyen az √©let, ahol sz√°ml√°kat kell fizetned, √©s v√©gre teljesen √∂n√°ll√≥ √©letviteled lehet.
4. Ha egyetemre j√°rsz, vagy m√°s v√°rosban dolgozol huzamosabb ideig, √©s a lak√≥helyed t√ļl messze van, ugyancsak az alb√©rlet a nyerŇĎ. A koll√©gium vagy a munk√°ssz√°ll√≥ aligha felel meg mindenki ig√©nyeinek.
5. A t√°rsash√°zban l√©vŇĎ fel√ļj√≠t√°sokat nem nek√ľnk kell fizetni, sŇĎt ha fest√©sre szorul az alb√©rlet√ľnk, azt is a tulajdonosnak kell elint√©znie. Egy√°ltal√°n: a legt√∂bb, az ingatlannal j√°r√≥ √ľgyint√©z√©s terhe m√°s v√°ll√°n nyugszik. Nek√ľnk csak a fix d√≠jat kell √°llni, ha az alberletbudapest.hu kiad√≥ lak√°s k√≠n√°lat√°b√≥l v√°lasztottunk alb√©rletet!

Az albérlet hátrányai

1. Nem a mi√©nk a lak√°s, vagy h√°z. Enn√©l fogva √ľgyelni kell, hogy hova akaszthatunk fel k√©pet, a tulajdonos megszabhatja azt is, hogy mit tehet√ľnk √©s mit nem az ŇĎ tulajdon√°ban.
2. Amennyiben nem k√∂t√∂tt√ľnk szerzŇĎd√©st, vagy pl√°ne sz√°ml√°t se kapunk a lakb√©r √©s a kauci√≥ ut√°n, a tulaj szinte b√°rmikor kirakhat, ha esetleg eladja a lak√°st, vagy net√°n m√°s tervei vannak vele. Persze a t√∂rv√©nyek megszabj√°k a kereteket, de jobb biztosra menni √©s ink√°bb az alberletbudapest.hu-t√≥l b√©relni lak√°st vagy szob√°t, ahol v√©dve vagyunk!
3. Legt√∂bb esetben elsŇĎdlegesen hat√°rozott idŇĎre, egy √©ves szerzŇĎd√©sre kell megk√∂sd az alb√©rletet.
4. T√∂bb havi kauci√≥t kell fizetned ‚Äď amit norm√°lis esetben azonban vissza is kapsz a v√©g√©n, ha rendeltet√©sszerŇĪen haszn√°ltad az ingatlant.
5. Amennyiben m√°r eleve b√ļtorozott a hely, akkor is el kell viseln√ľnk az adott b√ļtorokat, ha √©ppen az nem tetszik, vagy kicsi a hŇĪtŇĎ, nem cser√©lhetj√ľk nagyobbra. Amennyiben nincsenek rendelkez√©sre √°ll√≥ saj√°t b√ļtoraink, vagy hŇĪtŇĎnk, vagy mos√≥g√©p√ľnk el√©g nagy k√∂lts√©g lehetne, ami nem mindig olcs√≥ mulats√°g.

© Professional Premium Property Zrt. Minden jog fenntartva