Mire figyelj√ľnk alb√©rlet keres√©skor?

Alb√©rlet keres√©skor eg√©sz sor dologra sz√ľks√©ges odafigyelni, hogy a lehetŇĎ legjobb kiad√≥ lak√°st vagy szob√°t tal√°ljuk meg.

ElsŇĎk√©nt gondoljuk v√©gig, hogy val√≥j√°ban mit is szeretn√©k. K√∂zel sem mindegy, hogy csal√°dosk√©nt, egyed√ľl√°ll√≥k√©nt, vagy szerelmi f√©szek c√©lj√°b√≥l keres√ľnk alb√©rletet!

Mire figyelj√ľnk alb√©rlet keres√©skor?property21

Term√©szetesen az sem mindegy, hogy hol keress√ľk az alb√©rlet√ľnket, Budapesten esetleg vid√©ken. Budapesten az egyes ker√ľletek k√∂z√∂tt is nagy lehet az √°rk√ľl√∂nbs√©g. Vid√©ken is el√©g vegyesek az √°rak.
Ha gyermekes csal√°dk√©nt keres√ľnk alb√©rletet, mindenk√©ppen n√©zz√ľk meg a k√∂rnyezŇĎ iskol√°kat, √≥vod√°kat is. C√©lszerŇĪ k√∂rbej√°rni, hogy melyik lenne a legmegfelelŇĎbb a gyermek√ľnk sz√°m√°ra.

Az ismerŇĎs√∂k, bar√°tok aj√°nl√°sa j√≥ lehet

K√©rdezz√ľk k√∂rbe az ismerŇĎseinket, h√°tha tudnak kiad√≥ lak√°st, vagy √©ppen nekik van egy, mert nagyon nagy elŇĎny, ha nem ismeretlen lesz az fŇĎb√©rlŇĎnk.
Olyan helyet keres√ľnk, ahol j√≥ a t√∂megk√∂zleked√©s, √©s esetleg a munkahely√ľnkh√∂z is k√∂zel van. Ha a p√°runkkal √©l√ľnk, √©s ŇĎ munkahelye nagyon messze van a mi√©nktŇĎl, v√°lasszunk a kettŇĎ k√∂z√∂tt alb√©rletet.

A belv√°ros dr√°g√°bb, a k√ľlv√°rosban a k√∂zleked√©s lehet bajos

Figyelj√ľnk arra is, hogy lehet, hogy a k√ľlsŇĎbb ker√ľletekben olcs√≥bbak az √°rak, de ha ritk√°bban j√°rnak a buszok, akkor sok idŇĎt vesz√≠thet√ľnk el, mire haza√©r√ľnk.
V√°lasszunk olyan helyet, ahol biztons√°gos a k√∂rny√©k. K√©rdezz√ľk meg a k√∂rny√©ken √©lŇĎ ismerŇĎs√∂ket milyen a k√∂rny√©k, milyen lehetŇĎs√©geink vannak.

Inform√°ljuk le a tulajdonost, hogy biztosan tudjuk, kivel szerzŇĎd√ľnk!

A kauci√≥ let√©tel√©n√©l figyelj√ľnk arra, hogy mindenk√©ppen legyen r√≥la pap√≠runk, szerzŇĎd√©st mindenf√©lek√©ppen k√∂ss√ľnk, amin legyenek rajta az aktu√°lis m√©rŇĎ√≥ra √°ll√°sok is.
Besz√©lj√ľk meg a tulajdonossal, hogy a k√∂z√ľzemi sz√°ml√°k hogyan lesznek rendezve. K√©rj√ľk el a k√∂z√∂s k√∂lts√©grŇĎl is az elsz√°mol√°sokat a k√∂z√∂s k√©pviselŇĎtŇĎl. Tiszt√°zzuk azt is, hogy a k√∂z√∂s k√∂lts√©gbe pontosan mi tartozik. Figyelj√ľnk r√°, hogy a t√°rsash√°zi fel√ļj√≠t√°s k√∂lts√©geit nem nek√ľnk kell fizetni.
Tiszt√°zzuk, hogy √°tal√°nyos e, vagy havi d√≠jasok-e a rezsik√∂lts√©gek. J√°rj ut√°na annak is, hogy elŇĎzŇĎleg ezek ki lettek-e fizetve, illetve maga a lak√°s tehermentes-e.

Fontos a közlekedési helyzet is az albérlet környékén

Amennyiben aut√≥d van, j√°rj ut√°na a parkol√°si lehetŇĎs√©geknek, vagy tartozik-e a lak√°shoz gar√°zs, √©s annak mennyi a k√∂lts√©ge.
Ha megtal√°ltuk a nek√ľnk megfelelŇĎ lak√°st, legy√ľnk gyorsak. A j√≥ lak√°sok hamar elkelnek. Ha m√°r megvan a kiv√°lasztott lak√°s, min√©l elŇĎbb vegy√ľk fel a tulajdonossal a kapcsolatot, m√©g akkor is, ha esetleg h√©tv√©ge van!
A legjobban viszont akkor j√°runk, ha az alberletbudapest.hu kiad√≥ lak√°s k√≠n√°lat√°b√≥l v√°lasztunk lak√°st vagy szob√°t, mert ott garant√°ltan fix d√≠jas, fel√ļj√≠tott alb√©rletbe k√∂lt√∂zhet√ľnk, szerzŇĎd√©ssel √©s sz√°ml√°val, √≠gy ak√°r lakhat√°si t√°mogat√°sra is jogosultak lehet√ľnk!

© Professional Premium Property Zrt. Minden jog fenntartva