Alb√©rlet tapasztalatok: mikkel szembes√ľlhetsz b√©rlŇĎk√©nt?

Alb√©rletben √©lni n√©ha igazi kalandt√ļra, m√°skor pedig olyan √©rz√©s, ak√°rha otthon lenn√©l.

Szembes√ľlhetsz p√©ld√°ul azzal, hogy mikor v√©gre kiv√°lasztottad a megfelelŇĎ lak√°st, siker√ľlt is megegyezni, √©s m√©gis p√°r nap m√ļlva felh√≠v a tulajdonos, hogy m√©gsem te leszel a nyertes. Valljuk be, ez el√©g kellemetlen tud lenni, fŇĎleg, ha m√°r el is kezdted a k√∂lt√∂z√©st.

Alb√©rlet tapasztalatok: mikkel szembes√ľlhetsz b√©rlŇĎk√©nt? property 2020 04 101abc

Ott laksz, megszeretted, saj√°todnak √©rzed, √©s a tulajdonos k√∂zli, hogy sajnos eladja a lak√°st, vagy bek√∂lt√∂zik valamelyik hozz√°tartoz√≥ja. F√°jdalommal veszed tudom√°sul, hogy √ļjra kereshetsz egy m√°sik helyet. A tulajdonosnak mindkettŇĎh√∂z joga van. Ilyenkor nincs m√°s, lehetŇĎs√©ged, minthogy kik√∂lt√∂z√∂l az adott hat√°ridŇĎre.
Az is t√∂bbsz√∂r elŇĎfordulhat, hogy a kik√∂lt√∂z√©skor nem akarja a b√©rbead√≥ visszafizetni a kauci√≥t, k√ľl√∂nf√©le okokra hivatkozva.
Kikapcsolj√°k a villanyt, vagy a g√°zt, pedig te rendesen fizetted. Ennek elker√ľl√©se v√©gett √©rdemes ut√°na n√©zni a b√©rbead√≥nak, √©s m√©g bek√∂lt√∂z√©s elŇĎtt k√∂rbek√©rdezni a szomsz√©dokat.
Kommunik√°ci√≥s hi√°nyoss√°gok miatt nem egy√©rtelmŇĪ, hogy kinek kell fizetni a k√∂z√∂s k√∂lts√©get vagy a l√©pcsŇĎh√°zi takar√≠t√°st. Ez√©rt √©rdemes erre a szerzŇĎd√©sben kit√©rni, ugyanis a magyar t√∂rv√©nyek erre nem adnak egy√©rtelmŇĪ inform√°ci√≥t, de √°ltal√°ban a b√©rlŇĎnek kell.

A lakások állapotával is gondok adódhatnak

Pen√©szesedik a b√©rlem√©ny, te mindent megtett√©l, de m√©g az is kev√©s, √©s a tulajdonos m√©gis t√©ged hib√°ztat, √©s hi√°ba k√©red, nem seg√≠t ebben. A r√©gebbi, vagy a nem megfelelŇĎen kialak√≠tott, esetleg vizesedŇĎs h√°zakban, ez sajnos komoly probl√©ma lehet.
Ilyenkor hi√°ba mondja a tulajdonos, hogy ne sz√°r√≠tsd a ruh√°id, vagy szerezz be pen√©sz√∂lŇĎ szert, vagy ak√°r √©s folyamatosan takar√≠tsd, semmi √©rtelme, ez olyan, mintha egy zsebkendŇĎvel akarn√°l tŇĪzet oltani.
Fontos a folyamatos szellŇĎztet√©s, de mindez hi√°ba, ha nem a megfelelŇĎ szigetel√©se a h√°znak. A pen√©sz ellen ugyanakkor hat√©konyabb seg√≠ts√©g lehet, ha pen√©sz√∂lŇĎ fest√©kkel vonj√°k be a falakat. Ezt term√©szetesen a tulajdonosnak kellene megtennie, mert a pen√©sz eg√©szs√©gre rendk√≠v√ľl k√°ros.
Ezekre figyelj az albérlet kiválasztásánál!
√Črdemes ut√°na n√©zni, hogy val√≥ban az-e a tulajdonos, mint akit te annak hiszel, vagy van-e t√°rstulajdonos, hogy ne kelljen szembes√ľln√∂d azzal, hogy illeg√°lisan ott tart√≥zkod√≥ n√©znek. Ennek elker√ľl√©se v√©gett √©rdemes elk√©rni a tulajdoni lapot, a szerzŇĎd√©s al√°√≠r√°sa elŇĎtt.
A tulajdonos arra hivatkozva, hogy az az ŇĎ lak√°sa, folyamatosan ellenŇĎriz, √©s ez jelentŇĎsen megnehez√≠ti az √©letedet.
A megold√°s egyszerŇĪbb, mint gondoln√°d
Amennyiben biztosra akarsz menni, megb√≠zhat√≥ tulajdonost√≥l kivenni teljesen fel√ļj√≠tott, beb√ļtorozott, fix d√≠j√©rt b√©relhetŇĎ lak√°st vagy szob√°t, akkor v√°lassz az alberletbudapest.hu kiad√≥ lak√°s k√≠n√°lat√°b√≥l! Garant√°lt a minŇĎs√©g, a szerzŇĎd√©s √©s a sz√°mlaad√°s.

© Professional Premium Property Zrt. Minden jog fenntartva