Albérlet választáskor mire kell figyelni?

Amikor el√©rkezik az √©let√ľnkbe az a pillanat, hogy alb√©rletet keres√ľnk, nem √°rt, ha tudjuk, hogy mire kell odafigyelni, hogy ne ess√ľnk bele n√©h√°ny kellemetlen csapd√°ba.

A cikk√ľnkben ez√©rt most sorra vett√ľk, hogy alb√©rlet v√°laszt√°sakor mire √©rdemes odafigyelni.

Fel√ļj√≠tand√≥-e a lak√°s?ingatlan 2020 04c

Fontos megn√©zni, milyen a lak√°s √°llapota, mert nincs ann√°l rosszabb, ha v√©gre bek√∂lt√∂z√ľnk √©s kider√ľl, hogy szinte lakhatatlan, mert mondjuk nem j√≥ a fŇĪt√©s √©s f√°zunk.
Miut√°n bek√∂lt√∂zt√ľnk, a tulajdonosok m√°r nehezen csin√°lj√°k meg ezeket a fel√ļj√≠t√°sokat, hiszen √≠gy is kivett√ľk. Valamint, ha fel is √ļj√≠tan√°k, am√≠g ott lakunk, az ezzel j√°r√≥ kellemetlens√©geket el k√©ne viselj√ľk.
A megold√°s ez√©rt az, hogy eleve megb√≠zhat√≥ tulajdonost√≥l vegy√ľk ki a lak√°st, akivel szerzŇĎd√©st √≠runk, √©s sz√°ml√°t ad, teh√°t biztosak lehet√ľnk benne, hogy odafigyel a lak√°sra, mint ahogy az alb√©rletbudapest.hu is teszi.

Mit tartalmazz a közös költség?

Fontos megbesz√©lni, hogy ki mit fizet, a k√©sŇĎbbi f√©lre√©rt√©sek elker√ľl√©se v√©gett. A k√∂z√∂s k√∂lts√©get norm√°lis esetben a b√©rlŇĎ fizeti. A k√∂z√∂s k√∂lts√©gbe beletartozhat az is, hogy a h√°z fel√ļj√≠t√°st v√©gezz. Azt viszont m√°r nem a b√©rlŇĎnek, hanem a tulajdonosnak kellene megfizetni.

Milyen a fŇĪt√©s t√≠pusa?

Fontos, hiszen t√°vfŇĪt√©sn√©l nem mi szab√°lyozzuk a fŇĪt√©srendszert. Ha r√©gebbi t√≠pus√ļ a lak√°s, akkor meg g√°zkonvektoros fŇĪt√©sn√©l ak√°r f√°zhatunk is, √©s nagyon sok lesz a g√°zsz√°mla.

Tartozik-e hozzá parkolóhely?

Ha aut√≥val rendelkez√ľnk, n√©zz√ľnk ut√°na, hogy kapunk-e a lak√°shoz parkol√≥helyet. ElŇĎfordulhat, hogy ez√©rt k√ľl√∂n kell fizetn√ľnk a tulajdonosnak.

Bejelentenek-e az albérletbe?

Ak√°r van √°lland√≥ lakc√≠m√ľnk m√°shol, ak√°r nincs, fontos k√©rd√©s a lakc√≠m. Budapesten ideiglenes lakc√≠mk√°rty√°val ki lehet v√°ltani a ter√ľletileg illet√©kes hat√≥s√°gn√°l a parkol√≥k√°rty√°t, √©s az sem mindegy, hogy hova j√°runk orvoshoz.

Hol található az ingatlan?

A ker√ľlet, illetve a szŇĪkebb k√∂rnyezet meghat√°rozza az √°rat is, ak√°r Budapesten, ak√°r vid√©ken v√°lasztunk alb√©rletet. Olyan helyet keress√ľnk, amely a munkahely√ľnkh√∂z vagy az egyetemhez k√∂zel van. Ide√°lis alb√©rletet az alberletbudapest.hu kiad√≥ lak√°s k√≠n√°lat√°ban tal√°lhatunk.

Milyen a közlekedés?

Gondoljuk v√©gig szok√°sainkat! Fontos, hogy legyen √©jszakai j√°rat, mert ink√°bb t√∂megk√∂zleked√ľnk, vagy aut√≥val j√°runk, √©s a parkol√≥hely sz√°m√≠t?

Tov√°bb√° az al√°bbiakra is figyelj√ľnk: Mennyi a kauci√≥? Ki vannak-e fizetve az eddigi rezsik√∂lts√©gek? A b√©rlŇĎnk nev√©n van-e a lak√°s? L√°togathatja-e a tulajdonos az ingatlant? B√ļtorozott-e a lak√°s? Milyen a t√°rsash√°z √°llapota? Mennyire j√≥ a szigetel√©s a lak√°sban? Milyenek a szomsz√©dok?
V√©g√ľl pedig: eml√©kezz√ľnk, mindent foglaljunk √≠r√°sba, √©s k√∂ss√ľnk szerzŇĎd√©st!

© Professional Premium Property Zrt. Minden jog fenntartva