Kev√©s a fel√ļj√≠tott kiad√≥ lak√°s Budapesten

Kev√©s a fel√ļj√≠tott, kiad√≥ lak√°s Budapesten √©s ez nem csak egy sejt√©s az alb√©rletkeresŇĎk r√©sz√©rŇĎl. A FŇĎv√°rosban is nagyon sokat v√°ltozott az elm√ļlt √©vekben a lak√°spiac,

amit nagyban befolyásolt az emberek anyagi helyzete is. Budapesten mindig másabb volt az élet, mint az ország többi részén.property insurance
Ha megn√©zz√ľk, hogy milyen felt√©telek teljes√ľl√©se sz√ľks√©ges ahhoz, hogy kiad√°sra ker√ľlj√∂n egy-egy lak√°s, r√∂gt√∂n √©rthetŇĎv√© v√°lik, hogy mi√©rt is olyan kev√©s a fel√ļj√≠tott kiad√≥ lak√°s Budapesten.

A lak√°sok privatiz√°l√°sa √©s az √ļj √°llami lak√°sok √©p√≠t√©s√©nek hi√°nya egyar√°nt oka a helyzetnek

A r√©gi rendszerben javar√©szt √°llami tulajdon√ļ lak√°sok voltak, √©s a gazdas√°gi rendszer v√°ltoz√°sa sor√°n ker√ľltek fokozatosan az egy√©nek tulajdon√°ba. K√ľl√∂nb√∂zŇĎ rendszerekben k√ľl√∂nb√∂zŇĎ otthonok √©p√ľltek.
A belv√°ros tele van r√©gi √©p√≠t√©sŇĪ t√°rsash√°zakkal, Bud√°n √©s Pesten egyar√°nt tal√°lni panelh√°zakat, √©s persze a k√ľlsŇĎ r√©gi√≥kban, a csal√°di h√°zak voltak ink√°bb elterjedtebbek. Mostanra m√°r a k√ľlsŇĎbb ker√ľletekben az √ļj √©p√≠t√©si t√°rsash√°zak t√∂bb gener√°ci√≥ja is fel√©p√ľlt.

A lak√°sfel√ļj√≠t√°s egyre komolyabb kiad√°st jelent, √©s nem is a p√©nz mindig az akad√°ly

Ahogy a vil√°g, √ļgy a lak√°spiac is sokat v√°ltozott. Az emberek egyre ig√©nyesebbek lettek, √©s a lak√°sok, √©s h√°zak is egyre korszerŇĪs√∂dtek.
Ugyanakkor a r√©gebbi t√≠pus√ļ h√°zak ugyanazon a szinten maradtak, att√≥l f√ľggŇĎen, hogy a tulajdonosuknak mennyi p√©nz√ľk volt az aktu√°lis fel√ļj√≠t√°sokra. A fŇĎv√°rosban az ingatlan√°rak az elm√ļlt √©vekben nagyot emelkedtek.
√ćgy, azok, akik esetleg √∂r√∂k√∂lt√©k a plusz ingatlant, de szer√©ny j√∂vedelmŇĪ emberek, vagy eladt√°k azokat, vagy haszon rem√©ny√©ben kisebb r√°ford√≠t√°ssal adt√°k azokat a b√©rbe.
Sok r√©gi √©p√≠t√©sŇĪ ingatlann√°l nincs meg a mostan√°ban alap k√∂rnyezetv√©delmi besorol√°s, ugyanis, teljesen m√°s anyagokb√≥l k√©sz√ľltek, mint a mostaniak, nem volt meg a szigetel√©s, sem az ablakokn√°l, sok h√°z k√∂nnyebben is pen√©szesedik.

A lak√°sok t√∂bb mint fele √≠gy is azonnal k√∂lt√∂zhetŇĎ √°llapotban van

Az elm√ļlt 10 √©vtizedben az elad√≥ lak√°sok 44 % a volt j√≥ √°llapot√ļ, 20 %-a √ļjszerŇĪ, a k√∂zepes √°llapot√ļak√© 11, a fel√ļj√≠tand√≥k√© 7-8 sz√°zal√©kos volt. Ez idŇĎ alatt a lak√°sok 80 %-√°ban volt fest√©s, de burkolat √©s egy√©b csere, kevesebb, mint a fel√©ben, illetve hŇĎszigetel√©ssel √©s fŇĪt√©s korszerŇĪs√≠t√©s pedig kevesebb, mint a negyed√©ben t√∂rt√©nt.
Mindezek mellett haz√°nkban, az √©p√≠tŇĎiparban munkaerŇĎhi√°ny van, nehezen tal√°lunk megfelelŇĎ szakembert, az √©p√≠tŇĎipari alapanyagok dr√°gul√°sa mellett, Budapesten minden√©rt dupla annyit is k√©rnek.
√ćgy a b√©rbead√≥k apr√≥ r√°ford√≠t√°ssal adj√°k b√©rbe lak√°suk, √≠gy ne csod√°lkozzunk, hogy kev√©s a kiad√≥ fel√ļj√≠tott lak√°s Budapesten. Szerencs√©re az alberletbudapest.hu kiad√≥ lak√°s k√≠n√°lat√°ban csupa olyan lak√°st tal√°lni, amelyek nem csup√°n fel√ļj√≠tottak, de teljesen berendezettek is, m√©ghozz√° korszerŇĪ b√ļtorokkal!

© Professional Premium Property Zrt. Minden jog fenntartva