√ćgy v√°ltoztak a kiad√≥ szoba √°rak Budapesten

Aligha √ļjdons√°g, hogy Budapesten nagyon magasak az alb√©rlet√°rak √©s gyakorlatilag egy-egy lak√°s b√©rl√©se egy √°tlagos fizet√©ssel egyenlŇĎ lehet, ha a rezsit √©s a k√∂z√∂s k√∂lts√©get is hozz√°sz√°moljuk. De t√©nyleg dr√°g√°k a budapesti alb√©rletek eur√≥pai viszonylatban?

√Ėsszehasonl√≠tva, Budapesten ritk√°n tal√°lni dr√°g√°bb lak√°st B√©cshez, Londonhoz vagy Berlinhez viszony√≠tva.

A kiadó szoba árak így változtak Budapesten

Azonban keveseket tesz boldogg√° Magyarorsz√°gon, hogy tŇĎl√ľnk nyugatabbra mennyivel dr√°g√°bb az √©let.ingatlan 2020a

Aki k√∂vette a piac v√°ltoz√°sait, l√°thatta, ahogy a FŇĎv√°rosban az elm√ļlt 5 √©vben gyakorlatilag dupl√°j√°ra nŇĎttek az alb√©rletek √°tlag√°rai. EgyelŇĎre besz√©lj√ľnk csak a teljes lak√°sokr√≥l. Nem is igaz√°n a m√©ret sz√°m√≠t az √°r szempontj√°b√≥l, sokkal fontosabb az, hogy a lak√°s merre tal√°lhat√≥.

De √∂sszess√©g√©ben azt mindenk√©ppen lesz√∂gezhetj√ľk, hogy az egyszob√°s garzonok √°tlag√°rai 125 ezer forint k√∂r√ľl mozognak (ez 2018-ban m√©g 100-110 ezer forint k√∂z√∂tt alakult), a k√©tszob√°s lak√°sok olyan 160 ezer k√∂r√ľl alakultak (tavaly m√©g olyan 130 ezer forint volt) √©s az enn√©l nagyobb lak√°sok 200-250 ezer k√∂r√ľl vehetŇĎk ki.

Term√©szetesen most nem besz√©l√ľnk a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ luxuslak√°sokr√≥l egyik kateg√≥ri√°ban sem, hanem az √°tlagos lak√°s kiad√°si √°rait vett√ľk figyelembe.

√Ėt √©vvel ezelŇĎtt ugyanezek a lak√°sok nagyj√°b√≥l a fent eml√≠tett √°rak fel√©√©rt voltak b√©relhetŇĎek

Term√©szetesen Budapest k√ľlv√°rosaiban, kev√©sb√© kedvezŇĎ k√∂zleked√©ssel tal√°lhatunk kedvezŇĎbb √°r√ļ h√°zr√©szeket is, vagy egy belv√°rosi nagyobb lak√°s √°r√°√©rt egy eg√©sz h√°zat is ki tudunk ak√°r b√©relni.

Ugyan√≠gy igaz, hogy a Budapest k√∂rny√©ki alv√≥v√°rosokban is olcs√≥bb h√°zr√©szt vagy h√°zat b√©relni, mint p√©ld√°ul az I., II., V., IX., (b√°r itt nagy a sz√≥r√°s) √©s a XI. ker√ľletekben lak√°st, vagy XIII. ker√ľlet √ļj√©p√≠t√©sŇĪ r√©szein szob√°t.

Fontos inform√°ci√≥, hogy a b√©rleti d√≠jak nagys√°ga gyakran ar√°nyos az adott ter√ľleten levŇĎ √ļj √©p√≠t√©sŇĪ lak√°sok n√©gyzetm√©ter√°rainak nagys√°g√°val.

Akad azonban egy kiv√°l√≥ megold√°s: az alberletbudapest.hu kiad√≥ lak√°s k√≠n√°lat√°t b√∂ng√©szve a lehetŇĎ legjobb √°r-√©rt√©k ar√°ny√ļ alb√©rleteket √©s kiad√≥ szob√°kat tal√°lod meg a belsŇĎ ker√ľletekben √©s Budapest m√°s frekvent√°lt ter√ľletein is!

Megéri a közös albérlet

Amennyiben a belvárosba szeretnénk költözni, talán akkor jársz a legjobban, ha nagyobb (100+ m2) albérletbe költözöl többedmagaddal, hiszen így a költségek megoszlása miatt alacsonyabbak lesznek az albérlettel járó kiadásaid.

B√°r itt az elŇĎny h√°tr√°ny is egyben, m√°r csak az√©rt is, mert a Budapest belv√°ros√°ban sok fŇĎb√©rlŇĎ hirdeti a lak√°s√°t direkt egyetemist√°knak √©s √≠gy hamar elkapkodj√°k a t√∂bbszob√°s lak√°sokat a f√©l√©vek elŇĎtt, m√°r gyakran augusztusban √©s janu√°rban.

© Professional Premium Property Zrt. Minden jog fenntartva