Milyen albérletben lakni?

Alb√©rletben lakni l√©nyeg√©ben alig k√ľl√∂nb√∂zik att√≥l, mintha saj√°t ingatlanban √©ln√©l. Vagy m√©gsem? Ha m√©g odahaza √©lsz a sz√ľleidn√©l, vagy saj√°t otthonod van, de k√∂lt√∂zni szeretn√©l, term√©szetes, hogy felmer√ľl benned a k√©rd√©s: milyen alb√©rletben lakni? K√∂rbek√©rdezve ismerŇĎs√∂k k√∂z√∂tt, √°tb√∂ng√©szve a k√∂z√∂ss√©gi oldalakat, f√≥rumokat bizonyosan hallasz j√≥ √©s rossz t√∂rt√©neteket egyar√°nt, kiv√°l√≥ fŇĎb√©rlŇĎkrŇĎl vagy horror garzonokr√≥l, fergeteges h√°zibulikr√≥l √©s borzaszt√≥ szomsz√©dokr√≥l.

A legt√∂bb ilyen t√∂rt√©net jellemzŇĎen abb√≥l fakad, hogy sokan nem tudj√°k, mit is jelent alb√©rletben lakni. kiado szoba budapest ok

Az albérlet szabadságot biztosít

LegelŇĎsz√∂r is n√©zz√ľk a f√©nyes oldal√°t: az alb√©rlet val√≥ban szabads√°got biztos√≠t. Al√°√≠rod a szerzŇĎd√©st, ami tiszt√°z minden k√©rd√©st √©s onnant√≥l kezdve szabadon √©lhetsz az ingatlan eg√©sz√©ben vagy egy saj√°t szob√°ban.

T√∂bb√© nem sz√≥lnak r√°d a sz√ľlŇĎk vagy a koleszfel√ľgyelŇĎ, hogy mikor oltsd le a l√°mp√°t, meddig √ľlhetsz a g√©p elŇĎtt, vagy, hogy ‚Äěr√°mold √∂ssze a szob√°d, mert vend√©gek j√∂nnek‚ÄĚ.

R√°ad√°sul r√∂gh√∂z sem vagy k√∂tve: egy saj√°t ingatlan eset√©ben nem mondhatod, hogy eladod most √©s m√°snap megveszel egy m√°sikat, ha az orsz√°g vagy a FŇĎv√°ros t√ļls√≥ fel√©ben tal√°lsz √°ll√°st. Illetve mondhatod, csak a lak√°spiaci realit√°sok azt mutatj√°k, hogy h√≥napokba telhet eladni megfelelŇĎ √°ron egy kev√©sb√© elŇĎny√∂s fekv√©sŇĪ lak√°st, m√≠g a frekvent√°lt helyeken az √°rak sokak sz√°m√°ra megfizethetetlenek.

Hi√°ba adn√° el valaki t√≠z-tizen√∂tmilli√≥√©rt a keleti orsz√°gr√©szben l√©vŇĎ kertes h√°z√°t, ha m√©g legal√°bb t√≠zmilli√≥t k√©ne r√°raknia, hogy egy panellak√°shoz hozz√°jusson. Egy alb√©rlet eset√©n b√°rmikor felmondhat√≥ a szerzŇĎd√©s √©s viszonylag hamar tal√°lsz is megfizethetŇĎ, minŇĎs√©gi lak√°st vagy szob√°t b√©relni, ha √°tb√∂ng√©szed az alberletbudapest.hu kiad√≥ lak√°s k√≠n√°lat√°t.
Az alb√©rlet megtan√≠t felelŇĎss√©gteljesen √©lni

A m√°sik elŇĎnye az alb√©rletnek az, hogy t√©nylegesen megtan√≠t a felelŇĎss√©gteljes √©letre. A magad ura (avagy √ļrnŇĎje) vagy, te √≠rod al√° a szerzŇĎd√©st, (alapesetben) te fizeted a b√©rleti d√≠jat, a sz√°ml√°kat, te v√°s√°rolsz magadra, √©s ha valami elromlik, t√∂nkremegy, cser√©lni kell, akkor neked kell int√©zkedned ‚Äď de legal√°bbis sz√≥lnod a fŇĎb√©rlŇĎnek.

Az √∂n√°ll√≥s√°g √©s a felelŇĎss√©g egy√ľtt pedig √∂nbizalom n√∂velŇĎ hat√°ssal b√≠r. Elv√©gre, aki k√©pes gondoskodni mag√°r√≥l, az m√°r meg is birk√≥zott az √©let hozta neh√©zs√©gek fel√©vel!

Ha saját lakásból költözöl albérletbe

Ha saj√°t lak√°sb√≥l, √∂n√°ll√≥ √©letvitellel k√∂lt√∂zn√©l alb√©rletbe, akkor ezeket nem sz√ľks√©ges ecseteln√ľnk. Az alb√©rlettel megszŇĪnik a r√∂gh√∂z k√∂t√∂tts√©g, az aggodalom az√©rt, hogy mibŇĎl fogod tatarozni, √°llagot fenntartani, nem kell foglalkozni ingatlanad√≥val sem b√°rmi m√°ssal, ami egy saj√°t lak√°s eset√©n √°lland√≥ nyŇĪg√∂t jelent.
© Professional Premium Property Zrt. Minden jog fenntartva