Erre figyelj, mielŇĎtt alb√©rletbe k√∂lt√∂z√∂l!

‚ÄěMire figyeljek, mire k√©sz√ľljek, mielŇĎtt alb√©rletbe k√∂lt√∂z√∂m?‚ÄĚ ‚Äď teszik fel sokan a k√©rd√©st √©vrŇĎl √©vre, teljes joggal: az alb√©rlet a sz√°mukra olyan √ļj √©lethelyzetet jelent, ami elsŇĎre ijesztŇĎ lehet. Ak√°r munka miatt k√∂lt√∂zik el otthonr√≥l valaki, ak√°r a tanulm√°nyait kezdi meg, meglehetŇĎsen sok dologra kell odafigyeljen alb√©rletbe k√∂lt√∂z√©s elŇĎtt. 

 

Most a leghasznosabb tan√°csokat gyŇĪjt√∂tt√ľk egybe, hogy megk√∂nny√≠ts√ľk az alb√©rletbe k√∂lt√∂z√©st. mire figyelj alberletbe koltozeskor

Tan√°csok di√°koknak az alb√©rletbe k√∂lt√∂z√©s elŇĎtt

Az egyik legfontosabb k√©rd√©s, hogy tudsz-e majd egyetem mellett dolgozni? Az egy dolog, hogy biztosan tal√°lni fogsz, hiszen di√°kmunk√°kat, sŇĎt fizetett gyakornoki √°ll√°st rengeteg c√©g k√≠n√°l Budapesten.

A havi bev√©teled ugyanis alapjaiban hat√°rozza meg, milyen alb√©rletbe tudsz k√∂lt√∂zni. Ak√°r teljes lak√°st, ak√°r egy szob√°t b√©reln√©l, mindenk√©ppen n√©zz k√∂rbe az alberletbudapest.hu-n, ahol a legjobb fŇĎv√°rosi alb√©rleteket tal√°lod meg.

Olyan hamar √©rdemes neki√°llnod alb√©rletet keresni, amilyen hamar lehet, √©s ha megtal√°lod, ak√°r m√°r augusztusban vedd ki, mert ink√°bb bukj egy h√≥napot rajta, mint hogy szeptemberben m√°r egy k√ľlv√°rosi pincelak√°st se tal√°lj!

Aprop√≥, lak√°s: √≠rd √∂ssze mindazon szempontokat, amelyek fontosak sz√°modra, majd fogj egy t√©rk√©pet √©s n√©zd meg, hogy az egyetemhez milyen m√≥don tudsz eljutni √©s mennyi idŇĎ alatt, ha kicsit t√°volabb, p√©ld√°ul a 9. ker√ľletben tal√°lsz egy szuper lak√°st.

A rezsid√≠jat √©s a fŇĪt√©si k√∂lts√©geket mindenk√©ppen sz√°mold hozz√° az alb√©rlet d√≠j√°hoz. A fŇĪt√©s eset√©ben kiv√°ltk√©ppen sz√°m√≠t, hogy milyen m√≥don lesz meleg a lak√°sban, mert eg√©szen m√°s √∂sszeg j√∂n ki ugyanakkora alb√©rlet felmeleg√≠t√©s√©n√©l h√°zk√∂zponti vagy t√°vhŇĎs, egy√©ni m√©rŇĎ√≥r√°s vagy saj√°t cirk√≥ fŇĪt√©sn√©l.

Tan√°csok munkav√°llal√≥knak az alb√©rletbe k√∂lt√∂z√©s elŇĎtt

Munkav√°llal√°s eset√©n eg√©szen hasonl√≥ak az alapvetŇĎ tan√°csok: fontos a t√°vols√°g, a k√∂zleked√©si lehetŇĎs√©g, a fŇĪt√©s m√≥dja, √©s term√©szetesen az is, hogy idegenekkel osztozik valaki egy k√∂z√∂s alb√©rleten vagy teljes lak√°st b√©rel.

Ha valaki csal√°ddal √©rkezik, akkor √©rthetŇĎ m√≥don a szoba b√©rl√©se nem igaz√°n j√∂het sz√≥ba, viszont akkor a k√∂lts√©gek is legal√°bb k√©t fŇĎ k√∂z√∂tt oszlanak meg.

A munkahelyre jut√°sn√°l mind az aut√≥s, mind a t√∂megk√∂zleked√©si lehetŇĎs√©geket m√©rlegeld. A FŇĎv√°rosban, legal√°bbis a belsŇĎbb ker√ľletekben, kiv√°l√≥ak a lehetŇĎs√©gek, ez√©rt lehets√©ges, hogy h√©tk√∂znap aut√≥ra sem lesz sz√ľks√©g.

A parkol√°s viszont gyakran jelentŇĎs kih√≠v√°sokat okoz, ez√©rt az alb√©rlet kiv√°laszt√°s√°n√°l ezt is vedd figyelembe mindenk√©ppen! Ha aut√≥ n√©lk√ľl akarsz k√∂zlekedni, √©s bring√°zol, akkor ak√°r nagyobb t√°vols√°gban is n√©zhetsz alb√©rletet, mert h√ļsz perc alatt eg√©sz nagy t√°vols√°got lehet megtenni ker√©kp√°ron a FŇĎv√°rosban, h√°la a bicikli utaknak.

© Professional Premium Property Zrt. Minden jog fenntartva