Tippek az albérlet választáshoz

Budapesten az alb√©rlet v√°laszt√°s olyan feladat, amely alaposan feladja a leck√©t a legt√∂bb embernek. Hol √©rdemes alb√©rletet v√°lasztani, milyen szempontok szerint v√°lasszunk, mire figyelj√ľnk, mik az intŇĎ jelek ‚Äď megannyi k√©rd√©s, amikre l√©tfontoss√°g√ļ idŇĎben √©s pontos feleletet kapni.

Van, aki most k√∂lt√∂zne Budapestre egy jobb √©let, jobb munkalehetŇĎs√©gek rem√©ny√©ben, m√°s a felv√©teli ponthat√°rok kihirdet√©sekor d√∂bben r√°, hogy szeptembertŇĎl bizony a fŇĎv√°rosba kellene k√∂lt√∂znie, hogy megkezdhesse a tanulm√°nyait, csak kihagyn√° a koll√©giumi l√©tet.blog hirek2a

Hasznos tanácsok albérlet választáshoz

A k√∂vetkezŇĎkben √∂sszeszedt√ľk a leghasznosabb tippeket az alb√©rlet v√°laszt√°shoz, hogy a mindenki a lehetŇĎ legjobb lak√°st tal√°lhassa meg √©s elker√ľlje a buktat√≥kat.

Mi az, amit felt√©tlen√ľl n√©zz√ľnk meg az alb√©rletekn√©l, mielŇĎtt √ļgy d√∂nt√ľnk, kivessz√ľk valamelyiket? Mire √©rdemes r√°k√©rdezni? R√°ad√°sul az sem mindegy, hogy az ember csak mag√°nak keres lakhelyet, vagy p√°rj√°val, esetleg csal√°dj√°val egy√ľtt k√∂lt√∂zne.

H√°ny fŇĎnek keresel alb√©rletet?

Eg√©szen m√°s szempontokat sz√ľks√©ges m√©rlegelni a szingli √©letform√°n√°l, mint csal√°dos k√∂lt√∂z√©sn√©l. Az idegenekkel osztozni egy lak√°son ink√°bb az id√©nymunk√°k √©s a di√°k√©vek sor√°n √©rdemes, mert a meghitt k√∂z√∂s √©letet ekkor el lehet felejteni.

Az ismeretlenekkel val√≥ osztozkod√°s ugyanakkor lehetŇĎv√© teszi, hogy egy olcs√≥bb lak√°st eg√©szen j√≥ p√©nz√©rt lehessen kib√©relni.

Számolj vele, hogy a kaució nem jelent ingyen lakhatást

Tudjuk, hogy az alb√©rletek √°ra magasabb a fŇĎv√°rosban √©s az egyetemi v√°rosokban, mint az orsz√°g m√°s r√©szein ‚Äď igaz, az alberletebudapest.hu k√≠n√°lat√°ban a lehetŇĎ legjobb lak√°sokat lehet megtal√°lni. A magasabb havid√≠j √©rtelemszerŇĪen magasabb kauci√≥t is jelent, viszont ez nem jelenti azt, hogy a befizet√©s√©vel ut√°na egy-k√©t h√≥napig ingyen lehet lakni. Az az √∂sszeg a kik√∂lt√∂z√©s elŇĎtt lakhat√≥ le!

Az alb√©rlet d√≠j√°n k√≠v√ľl a plusz k√∂lts√©geket is n√©zd

Hab√°r a legt√∂bb hirdet√©sn√©l szerepelnek a lakb√©ren fel√ľli rezsi is, sz√°mold bele azt a k√∂lts√©get is, amit a puszta meg√©lhet√©s jelent azon a k√∂rny√©ken. √Črdemesebb olcs√≥bb lak√°st b√©relni, mint koplalni a h√≥ v√©g√©n.

Lakhat√°si t√°mogat√°s j√°r neked?

A k√∂lts√©geidet m√©rs√©kelheted, ha az egyetem r√©sz√©rŇĎl szoci√°lis alapon, vagy a munkaad√≥ r√©sz√©rŇĎl juttat√°si csomagban j√°r-e neked lakhat√°si t√°mogat√°s? Ha ak√°r csak p√°r ezer forint havonta, m√°r meg√©ri ig√©nyelni.

A közlekedés is fontos szempont

Budapest hatalmas v√°ros, ahol ak√°r m√°sf√©l √≥r√°t is lehet egy ir√°nyban utazni t√∂megk√∂zleked√©ssel √ļgy, hogy v√©gig a v√°ros hat√°rain bel√ľl haladsz. Ez√©rt mindig √ļgy v√°lassz alb√©rletet, hogy az a lehetŇĎ legk√∂zelebb essen a munkahelyedhez vagy az egyetemhez ‚Äď ugyanakkor sz√°molj vele, hogy az egyetemek k√∂rny√©k√©n j√≥val magasabb √°ltal√°ban a lakb√©r, mint h√ļsz perc t√°vols√°gban. √Črdemes teh√°t m√©rlegelni alb√©rlet v√°laszt√°s elŇĎtt a t√°vols√°got: napi egy √≥ra ing√°z√°s t√∂bb t√≠zezer forintos megtakar√≠t√°st jelenthet.

© Professional Premium Property Zrt. Minden jog fenntartva