√Ātlagos alb√©rlet √°rak Budapesten

Az √°tlagos alb√©rlet √°rak Budapesten jellemzŇĎen sz√°zezer √©s k√©tsz√°zezer forint k√∂z√∂tt alakultak a KSH felm√©r√©se szerint. A budapesti b√©rleti d√≠jak 2019-ben az orsz√°gos √°tlag m√°sf√©lszeres√©t is megk√∂zel√≠tik √©s a magyarorsz√°gi b√©relt lak√°s piac k√≠n√°lat√°nak k√∂zel 35%-√°t a Budapesti b√©rlem√©nyek adj√°k. 

JellemzŇĎen min√©l t√∂bb szob√°val rendelkezik az adott ingatlan, ann√°l t√∂bbet k√©rnek havonta egy b√©rlem√©ny√©rt, √≠gy elŇĎfordulhat, hogy egy kisebb ter√ľletŇĪ, de t√∂bb szob√°val rendelkezŇĎ √°tlagos ingatlan magasabb b√©rleti d√≠jjal ker√ľl meghirdet√©sre, mint esetleg egy nagyobb alapter√ľletŇĪ, √°m kevesebb szob√°t mag√°ban foglal√≥ t√°rsa. atlagos alberlet arak budapesten

A 2018-2019-es √©v sor√°n a kiad√≥ lak√°sok k√≠n√°lata jelentŇĎsen megemelkedett

Ennek oka r√©szben az √ļj√©p√≠t√©sŇĪ ingatlanok megn√∂vekedett sz√°m√°nak, r√©szben a befektetŇĎi c√©l√ļ lak√≥ingatlanok nagysz√°m√ļ felv√°s√°rl√°s√°nak k√∂sz√∂nhetŇĎen. √Ām mint ahogyan a kereslet, √ļgy a k√≠n√°lat sem egyenletesen oszlik el Budapest ker√ľleteiben.

M√≠g a belsŇĎ ker√ľletekben folyamatosan t√∂bb, addig a peremker√ľletekben l√©nyegesen kevesebb a sz√≥ba j√∂hetŇĎ alb√©rlet, ugyanakkor ak√°r 20-40 ezer forinttal is olcs√≥bb lehet az alb√©rlet piacon az a lak√°s, ami a k√ľlsŇĎ ker√ľletekben el√©rhetŇĎ.

Az alacsonyabb √°rfekv√©s miatt itt egy-egy meghirdetett kiad√≥ ingatlanra √©vek √≥ta l√©nyegesen t√∂bb √©rdeklŇĎdŇĎ jut akkor is, ha az ingatlan felszerelts√©ge √©ppen csak √°tlagosnak mondhat√≥.

A legt√∂bben a XI., a XIII √©s a XIV. ker√ľletben keresnek alb√©rletet

Ennek megfelelŇĎen az √°tlag lak√°sok b√©rleti d√≠jai ezekben a ker√ľletekben 145-165 ezer forint k√∂r√ľl mozognak. Azonban a legdr√°g√°bb, V. VI. ker√ľletek √°tlag 180-190 ezer forintos alb√©rletei is hamar elkelnek, m√©g a 220-240 ezer forintos indul√≥ √°rak sem szabnak g√°tat azoknak, akik kifejezetten a belv√°roshoz ragaszkodva, p√©ld√°ul a Nagyk√∂r√ļt k√∂rny√©k√©n keresnek maguknak b√©rlem√©nyt.

√Črdemes ez√©rt megn√©zni az alberletbudapest.hu 9. ker√ľleti kiad√≥ ingatlanait, hogy a legjobb √°ron tal√°ljon alb√©rletet Budapesten! Budapest szerte √°tlagosan a norm√°l felszerelts√©gŇĪ garzonlak√°sok, rezsi n√©lk√ľl, 120-140 ezer, a m√°sf√©l √©s k√©t szob√°s ingatlanok 165-180 ezer, m√≠g a h√°rom vagy t√∂bb szob√°s alb√©rletek 200 ezer forint feletti √°ron tal√°lnak gazd√°ra, illetŇĎleg b√©rlŇĎre.

A tavalyi árakhoz képpest éves szinten a budapesti lakásbérleti díjak nem emelkedtek meg lényegesen

√Ātlag ugyanis alig 7-8 sz√°zal√©kkal dr√°gult csak a piac, azonban j√≥l l√°that√≥an megn√∂vekedett a dr√°g√°bb b√©rleti d√≠jjal meghirdetett lak√°sok sz√°ma. Pedig az √°tlagos lak√°sok nagyj√°b√≥l szinte v√°ltozatlan elŇĎfordul√°si sz√°mmal vannak jelen az elm√ļlt √©vekben, csak a sz√°zal√©kos ar√°nyuk az, ami a mennyis√©ghez k√©ppest cs√∂kkent, vagyis aki keres, az m√©g mindig tal√°l is mag√°nak a k√∂z√©pp√°ly√°n kedv√©re val√≥t.

© Professional Premium Property Zrt. Minden jog fenntartva