Albérlet árak 2019-ben

Az alb√©rlet √°rak 2019-ben felem√°s m√≥don alakultak, mint sokan sz√°m√≠tottak r√°: a m√©g 2018-ban indult √©p√≠tkez√©sekbŇĎl id√©n t√∂bb, mint 20 ezer √ļj lak√°s jelent meg szinte ugr√°sszerŇĪen a piacon. 

Ennek nagyj√°b√≥l a fele Budapesten ker√ľlt √°tad√°sra, √©s ez mag√°val hozta az alb√©rletk√≠n√°lat bŇĎv√ľl√©s√©t is, amelytŇĎl az elŇĎrejelz√©sek nagy r√©sze az √°tlagos lak√°s alb√©rleti d√≠jak cs√∂kken√©s√©t, vagy legal√°bbis viszonylagos stagn√°l√°s√°t j√≥solt√°k.alberlet arak 2019

Azonban minden elŇĎrejelz√©s ellen√©re a lak√°skeresŇĎk m√°r az elsŇĎ negyed√©vben egy √∂sszess√©g√©ben dr√°g√°bb k√≠n√°lattal tal√°lt√°k szembe magukat.

Tavaly okt√≥berhez k√©ppest k√∂zel 7 sz√°zal√©kkal nŇĎttek az √°tlagos alb√©rleti √°rak

Abban az idŇĎszakban, amikor is mozgalmasabb a lak√°sb√©rleti piac, megn√∂vekszik a kiad√≥ lak√°st keresŇĎk sz√°ma, a dr√°gul√°s √≠gy szinte mag√°t√≥l √©rtetŇĎdŇĎ. Kiv√°ltk√©pp elŇĎre kisz√°m√≠that√≥ a d√≠jak n√∂vekvŇĎ tendenci√°ja abban az esetben, amikor az el√©rhetŇĎ kiad√≥ alb√©rletek sz√°ma a kereslethez viszony√≠tva l√©nyegesen alacsonyabb.

A 7 sz√°zal√©k azonban nem sz√°mottevŇĎ n√∂veked√©s. A piacra bel√©pŇĎ √ļj ingatlanok m√©rs√©kelt√©k az √°remelked√©st, valamint az is, hogy az alb√©rletek ir√°nti kereslet nem n√∂vekedett. Az √°remelked√©s teh√°t kifejezetten stagn√°l√°st mutat √≠gy az √©v v√©ge fel√© k√∂zeledve, valamint a fŇĎiskol√°sok √©s egyetemist√°k roham√°nak m√ļlt√°val.

Azonban ez √°ltal√°noss√°gban v√©ve √©rtendŇĎ, hiszen a b√©rleti d√≠jak ter√©n Budapesten bel√ľl ker√ľletenk√©nt, illetŇĎleg v√°rosr√©szenk√©nt is sz√°mottevŇĎ elt√©r√©sek lehetnek. Az alberletbudapest.hu lak√°sk√≠n√°lat√°ban ez√©rt mindig a legjobb √°r√ļ alb√©rletek tal√°lhat√≥k meg.

Vid√©ken egyelŇĎre m√©g v√°rhat√≥ n√©mi dr√°gul√°s, egyf√©le kompenz√°ci√≥k√©nt, de a b√©rlem√©nyt keresŇĎk v√°s√°rl√≥ereje itt √°tlagban alacsonyabb, √≠gy sz√°mottevŇĎen kiugr√≥ sz√°zal√©k√©rt√©kekre m√°r nem nagyon sz√°m√≠thatunk.

A 2018-as év slágerei nem csak eladás, de bérlés terén is a panelprogramban részt vett panel- valamint téglalakások voltak.

A panellak√°sok alb√©rleti √°raira egy hat√°rozott √°m egyre lassul√≥ dr√°gul√°s volt jellemzŇĎ, ez a dr√°gul√°s pedig egyes p√©ld√°ul bel-budai, √©szak-budai ker√ľletekben vagy √©pp Zugl√≥ √©s KŇĎb√°nya √©s Kispest egyes v√°rosr√©szein √©rezhetŇĎen √°tgyŇĪrŇĪz√∂tt 2019-re is.

2019-ben azonban l√°that√≥an m√°r nem volt el√©g az, ha az ingatlan praktikusan b√ļtorozott, sz√©pen kifestett √©s g√©pes√≠tett, a magasabb d√≠jak√©rt a b√©rlŇĎk m√°r ker√ľlettŇĎl f√ľggetlen√ľl is magasabb elv√°r√°sokat fogalmaznak meg.

N√≠v√≥sabb belsŇĎ√©p√≠t√©szeti megold√°sok, minŇĎs√©gi ingatlanfelszerelts√©g √©s helyi szolg√°ltat√°s (kl√≠ma, szauna, saj√°t m√©lygar√°zsbeli parkol√≥, 0-24 portaszolg√°lat, kamerarendszer, edzŇĎterem, ingyenes saj√°t uszoda vagy wellness haszn√°lat) ellen√©ben azonban az emelt, 2500-3500 Ft/nm fajlagos √°rakon meghirdetett belv√°rosi vagy budai-hegyvid√©ki elhelyezked√©sŇĪ lak√°sok is b√©rlŇĎre tal√°lnak.

© Professional Premium Property Zrt. Minden jog fenntartva