Budapesten hol a legolcsóbb az albérlet?

Amikor alb√©rletet keres valaki a fŇĎv√°rosban, √©rthetŇĎ, hogy felteszi a k√©rd√©st: Budapesten hol a legolcs√≥bb az alb√©rlet? Hab√°r l√°tsz√≥lag k√∂nnyŇĪ erre v√°laszolni, mivel az √°tlagos alb√©rlet √°rak alapj√°n, Budapesten a XXIII. ker√ľlet√©ben, Soroks√°ron a legolcs√≥bbak az alb√©rletek.

Budapest legolcsóbb albérlet

Azonban t√∂bb olyan szempont is akad, amely √°rnyalja ezt az adatot. Sz√°mszerŇĪleg t√©ny, hogy Soroks√°ron kell a legkevesebbet fizetni √°tlagosan egy alb√©rlet√©rt (2019-ben 100 000 forintot), √°m felh√≠vjuk a figyelmet az √°tlagos sz√≥ra.

Az √°tlag√°r a ker√ľlet √∂sszes alb√©rlete d√≠j√°nak √°tlaga

Teh√°t amikor azt olvasni, hogy p√©ld√°ul a XIII. ker√ľletben az alb√©rletek √°tlag √°ra 158 000 forint, akkor ez igaz is lesz, csak √©ppen az a legritk√°bb, hogy egy tulajdonos pont 158 000 forintot k√©r havonta b√©rleti d√≠jk√©nt.

Ha az alb√©rletet keresŇĎk megn√©zik az alberletbudapest.hu 13. ker√ľleti lak√°sait, azt l√°tni, hogy ettŇĎl lefel√© √©s felfel√© is elt√©rhetnek az √°rak, azaz j√≥ szerencs√©vel √©s kis t√ľrelemmel az √°tlag√°rak alatt is lehet lak√°st tal√°lni.

Az olcs√≥ lak√°s n√©ha dr√°g√°bb, mint elsŇĎre gondoln√°nk

Az, hogy egy alb√©rlet √∂nmag√°ban a legolcs√≥bbak k√∂z√© tartozik, jellemzŇĎen csak annyit jelent, hogy a konkr√©t b√©rleti d√≠j a legalacsonyabb. Erre ad√≥dik r√° a k√∂z√∂s k√∂lts√©g √©s a rezsi, mint plusz kiad√°sok. √Ām m√©g √≠gy is akadnak olyan l√°thatatlan k√∂lts√©gek, amelyek meghat√°rozz√°k, val√≥j√°ban mennyi is az annyi.

Az elsŇĎ ilyen extrak√∂lts√©g az idŇĎ. Ha van valami, amit igaz√°n k√°r pazarolni, az az ember szabadideje. M√°rpedig, ha az olcs√≥nak sz√°m√≠t√≥ alb√©rlet olyan messzire tal√°lhat√≥ a munkahelytŇĎl vagy az egyetemtŇĎl, hogy naponta k√©t √≥r√°t is ing√°zni kell, akkor az hetente t√≠z √≥ra, havonta harminc √≥ra utaz√°ssal t√∂lt√∂tt idŇĎ.

Megéri havonta egy és egy negyed napot buszon, villamoson, metrón tölteni, ahelyett, hogy az alatt pihenne, szórakozna vagy mellékállásban dolgozna az ember?

A m√°sik l√°thatatlan t√©tel maga a k√∂rnyezet. Lehet, hogy valaki r√°tal√°l Budapest legolcs√≥bb alb√©rlet√©re, de ha cser√©be egy lerobbant gy√°rtelep mellett kell laknia, √©s a tŇĪzfalat n√©zheti, ha kinyitja az ablakot, akkor az m√°r k√∂z√©pt√°von is erŇĎsen negat√≠van hat a k√∂z√©rzet√©re, eg√©szs√©g√©re is.

Gyakran a drágább albérlet az olcsóbb

Ezzel szemben, ha kicsivel t√∂bbet fizet havonta, akkor b√©relhet p√©ld√°ul egy remek, igaz√°n emberbar√°t k√∂rnyezetben tal√°lhat√≥, cs√∂ndes, j√≥ levegŇĎjŇĪ lak√°st vagy ak√°r szob√°t is a VII. ker√ľletben. Ezekbe a lak√°sokba j√≥ visszat√©rni, j√≥ √©rz√©s lakni, megpihenni benn√ľk egy f√°raszt√≥ nap ut√°n.

Ha k√∂zel esik a munkahelyhez, egyetemhez, akkor naponta t√∂bb mint egy √≥r√°t megsp√≥rolhat vel√ľk az ember. Amikor teh√°t az a k√©rd√©s, hogy Budapesten hol a legolcs√≥bb az alb√©rlet, akkor a v√°lasz az, hogy ahol √∂sszess√©g√©ben a legjobb lakni.

 

© Professional Premium Property Zrt. Minden jog fenntartva