Mennyibe ker√ľl az alb√©rlet Pesten?

Mennyi az alb√©rlet Pesten? Tal√°n ez a leggyakoribb k√©rd√©s, amivel az ingatlankiad√≥ szakm√°ban, de k√∂z√∂ss√©gi oldalakon is egyre sŇĪrŇĪbben tal√°lkozni.
Tegy√ľk hozz√°: jogosan, hiszen az ingatlan√°rak, ak√°r elad√°sr√≥l, ak√°r b√©rl√©srŇĎl van sz√≥, eg√©szen meredeken emelkedtek az elm√ļlt √©vekben.

mennyibe kerul az alberlet pesten ma

Az alb√©rletek √°r√°t Pesten alapvetŇĎen h√°rom t√©nyezŇĎ hat√°rozza meg

Az árakat meghatározó szempontok az alábbiak:

1. melyik ker√ľletben tal√°lhat√≥ az alb√©rlet,

2. mekkora √©s milyen felszerelts√©gŇĪ az alb√©rlet √©s

3. milyen a tömegközlekedés a környéken.

Ezek a legfŇĎbb szempontok, √©s amikor azt mondjuk, sokat sz√°m√≠tanak, az p√©nzben is kifejezhetŇĎ. A legdr√°g√°bb ker√ľlet Budapesten az V., m√°s n√©ven Belv√°ros-Lip√≥tv√°ros. Itt √°tlagosan 200 ezer forint feletti az alb√©rletek d√≠ja, m√≠g a legalacsonyabb a XXIII. ker√ľlet, azaz Soroks√°r, itt valamivel 100 ezer forint felett alakul az √°tlagos alb√©rlet√°r.

A pesti alb√©rletek √°r√°t a munkalehetŇĎs√©gek √©s a di√°kok is erŇĎsen befoly√°solj√°k

Az emberek jellemzŇĎen h√°rom ok miatt keresnek alb√©rletet Budapesten: csal√°dalap√≠t√°s, a munkalehetŇĎs√©gek vagy a tanulm√°nyaik miatt, b√°r olykor kettŇĎ vagy mind a h√°rom is egybeesik. Aki falur√≥l vagy kisv√°rosb√≥l k√∂lt√∂zik Pestre, hamar r√°d√∂bben, hogy mekkora is a fŇĎv√°ros: ak√°r m√°sf√©l √≥r√°t is lehet csak egy ir√°nyban haladni √ļgy, hogy m√©g mindig v√°roson bel√ľl van az ember.

Emiatt, ha a munkahely/egyetem messze tal√°lhat√≥ a lak√°st√≥l, nem ritka a napi 1-3 √≥ra ing√°z√°s sem, v√©gig Budapesten bel√ľl. Ha pedig m√©g iskol√°skor√ļ gyermekek is akadnak, akkor k√ľl√∂n√∂sen fontos, hogy megoldhat√≥ legyen mind az ŇĎ k√≠s√©r√©s√ľk, mind a munkahelyre val√≥ be√©rkez√©s megold√°sa.

Az alberletbudapest.hu lak√°sk√≠n√°lat√°ban a legide√°lisabb helyen fekvŇĎ alb√©rletek tal√°lhat√≥k, f√ľggetlen√ľl att√≥l, hogy valaki a belv√°rosban, vagy k√ľlsŇĎ ker√ľletekben v√°llal munk√°t vagy folytatja a tanulm√°nyait.

A pesti alb√©rletek √°r√°t a di√°kok legal√°bb annyira befoly√°solj√°k, mint a r√∂vid t√°v√ļ lak√°skiad√°s: minden √©vben, a felv√©teli ponthat√°rok ismertet√©se ut√°n t√∂bb t√≠zezer elsŇĎs di√°k igyekszik lakhat√°st tal√°lni mag√°nak a fŇĎv√°rosban √©s az egyetemmel b√≠r√≥ nagyv√°rosokban.

Persze, sokan v√©geznek is a tanulm√°nyaikkal, √°m ettŇĎl m√©g nem bŇĎv√ľl az alb√©rletk√≠n√°lat, √≠gy a vad√°szat ugyan√ļgy zajlik a legjobb helyek√©rt ‚Äď hiszen t√©nyleg nem mindegy, hogy valaki t√≠z percre lakik az egyetemtŇĎl vagy egy √≥r√°ra, illetve emberbar√°t k√∂rny√©ken tal√°l sz√°ll√°st vagy k√ľl√∂n m√≥dszereket kell kidolgoznia a nyugodt tanul√°shoz √©s pihen√©shez.

√Ėsszess√©g√©ben teh√°t azt mondhatjuk, hogy 2019 v√©g√©n a legmagasabb √°tlagos alb√©rlet√°rakkal a belsŇĎ ker√ľletekben √©s az egyetemek k√∂rny√©k√©n tal√°lkozni Pesten (180-200 ezer forint), a legalacsonyabb alb√©rlet√°rakkal pedig a peremker√ľletekben (100-120 ezer forint).

 

© Professional Premium Property Zrt. Minden jog fenntartva