Albérleti díjak Budapesten

Az alb√©rletek √°ra folyamatosan n√∂vekszik Budapesten √©s a frekvent√°lt nagyv√°rosokban, vagy √©ppen a nyugati hat√°r ment√©n. Mindez aligha √ļjdons√°g, √°m az okok √©s a megold√°s egyar√°nt √©rdemel egy kis kitekint√©st, hogy meg√©rts√ľk, mi√©rt alakultak √≠gy az alb√©rleti d√≠jak Budapesten, √©s hogyan lehet m√©gis j√≥ alb√©rletet kifogni!

Az alb√©rletek d√≠j√°nak emelked√©se 2015 k√∂r√ľl kezdŇĎd√∂tt, de ez norm√°lis jelens√©g

alberleti dijak Budapesten 2020Hab√°r teljesen jogos panasza minden b√©rlŇĎnek, hogy milyen magasak az alb√©rlet√°rak, a bor√ļs k√©pet az√©rt √©rdemes ink√°bb pozit√≠van szeml√©lni: ha valaki nem a belv√°rosban vagy a XIII. ker√ľletben akar nagypolg√°ri lak√°st kivenni, hanem kev√©sb√© frekvent√°lt helyet is elfogad, akkor most is eg√©szen j√≥ lak√°sokat lehet b√©relni.
√Āltal√°nos trend az eg√©sz vil√°gon, hogy mind t√∂bb ember k√∂lt√∂zik a v√°rosokba, √©s az ingatlanpiac egyszerŇĪen k√©ptelen k√∂vetni a n√∂vekvŇĎ ig√©nyeket. Hi√°ba √©p√ľl ezer lak√°s, ha t√≠zezer emberrel nŇĎ a lak√°skeresŇĎk sz√°ma.
M√°rpedig mind a munkaerŇĎpiac, mind a felsŇĎoktat√°s t√≠zezr√©vel vonzza a fŇĎv√°rosokba √©s nagyv√°rosokba az embereket a k√∂rnyezŇĎ kistelep√ľl√©sekrŇĎl √©s a falvakb√≥l. M√≠g a magyar lakoss√°g 56%-a √©lt kistelep√ľl√©seken az 1960-as √©vek elej√©n, 2018-ban ez m√°r 71% volt. R√°ad√°sul a felsŇĎoktat√°sban tanul√≥k sz√°ma is folyamatosan emelkedett az elm√ļlt h√ļsz √©vben, a lak√°spiac pedig eg√©sz egyszerŇĪen k√©ptelen volt ennek megfelelŇĎen bŇĎv√ľlni.
N√°lunk azonban, az alberletbudapest.hu-n a legkedvezŇĎbb d√≠j√ļ budapesti alb√©rleteket tal√°lja, amelyek garant√°ltan tetsz√©s√©re lesznek!

Az albérletek díjára komoly hatást gyakorol az Airbnb is

Ugyancsak vil√°gszerte ismert jelens√©g, hogy sokan v√°s√°roltak alb√©rleteket kifejezetten r√∂vid t√°v√ļ kiad√°sra. A legh√≠resebb v√°llalkoz√°s ut√°n Airbnb-nek elnevezett jelens√©g sajn√°latos mell√©khat√°sa volt, hogy jelentŇĎsen n√∂velte az alb√©rletek d√≠j√°t, egyszerŇĪen az√©rt, mert a kiadhat√≥ lak√°sok egy jelentŇĎs sz√°zal√©ka eltŇĪnt √≠gy a hossz√ļ t√°v√ļ alb√©rletek piac√°r√≥l.
Emiatt azt√°n kevesebb lak√°s √©rhetŇĎ el, √©s ez t√∂rv√©nyszerŇĪen emeli az √°rakat ‚Äď akkor is, ha a fizet√©sek sehol sem emelkednek a sz√ľks√©ges m√©rt√©kben. Ilyen t√©ren, k√ľl√∂n√∂s m√≥don, m√©g Budapest az egyik legmegfizethetŇĎbb fŇĎv√°ros.

Hogyan alakulnak az albérleti díjak Budapesten?

A legmagasabb √∂sszeget a Belv√°rosban √©s a XIII. ker√ľletben kell 2019-ben egy alb√©rlet√©rt fizetni, m√≠g a k√ľlsŇĎ ker√ľletekben, illetve a t√∂megk√∂zleked√©stŇĎl t√°voli utc√°kban alacsonyabbak az √°tlagos alb√©rlet √°rak. A k√ľl√∂nbs√©g t√©nyleg jelentŇĎs: az V. ker√ľletben (Belv√°ros-Lip√≥tv√°ros) 202 ezer, a XXIII. ker√ľletben (Soroks√°r) viszont 109 ezer az alb√©rleti d√≠j Budapesten.

© Professional Premium Property Zrt. Minden jog fenntartva