Mennyibe ker√ľl egy alb√©rlet rezsije?

Mennyi egy alb√©rlet rezsije Budapest bel √©s k√ľlv√°ros√°ban?

A megfelelŇĎ Budapesti alb√©rlet kiv√°laszt√°s√°n√°l a rezsi legal√°bb annyira fontos szempont, mint hogy mennyibe ker√ľlt a b√©rleti d√≠ja, vagy hol helyezkedik el.

SŇĎt, ahogy emelkednek az √°rak, √©s egyre t√∂bben p√°ly√°znak ugyanabban a v√°rosban lak√°sokra, az alb√©rlet pontos helye sokadlagos szempontt√° v√°lik. tippek alberlet valasztashoz 2020

Mennyi egy budapesti alb√©rlet rezsije? A k√©rd√©st ink√°bb √≠gy √©rdemes feltenni: mennyi egy alb√©rlet rezsije a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ ker√ľletekben, az egyes lak√°st√≠pusokn√°l?

A panel rezsije olcsó, a családi házé drága? Egyáltalán nem biztos!

Hab√°r √°ltal√°noss√°gban igaz, hogy egy panellak√°s fenntart√°sa olcs√≥bb, mint egy csal√°di h√°z√©, manaps√°g ez m√°r nem felt√©tlen van √≠gy. Gondold meg: egy m√©g nem szigetelt, k√∂zponti m√©rŇĎs, t√°vhŇĎvel fŇĪt√∂tt panellak√°sn√°l a fŇĪt√©s √©s melegv√≠z d√≠ja sokszorosa egy kellŇĎen szigetelt, meg√ļjul√≥ energi√°s csal√°di h√°z√©nak.

R√°ad√°sul az sem mindegy, melyik v√°rosban vagy ker√ľletben l√©vŇĎ panelr√≥l besz√©l√ľnk. A fŇĪt√©s √©s melegv√≠z d√≠ja √©vszakt√≥l is f√ľgg ‚Äď ny√°ron √©rtelemszerŇĪen olcs√≥bb, hiszen sokkal kisebb a hŇĎvesztes√©g. A kombin√°lt d√≠j ez√©rt 10.000 √©s 40.000 forint k√∂z√∂tt mozog √°ltal√°noss√°gban egy panel alb√©rlet eset√©ben, m√≠g egy csal√°di h√°z b√©rl√©sekor ugyanez a d√≠j 5.000 √©s 20.000 k√∂z√∂tt fog mozogni.

Tegy√ľk hozz√°, egy ilyen csal√°di h√°zn√°l az√©rt jellemzŇĎen p√°r milli√≥ forintot r√° kellett k√∂lteni a korszerŇĪs√≠t√©sre √©s energiatakar√©kos kivitelre!

 

Az alb√©rlet rezsij√©t elsŇĎsorban a technol√≥gia hat√°rozza meg.

A k√©tezres √©vekig elmondhat√≥ volt, hogy kev√©s megold√°s √°ll a tulajdonosok sz√°m√°ra, hogy optimaliz√°lj√°k a rezsid√≠jat ‚Äď ez√©rt azt√°n az alb√©rletek rezsij√©t is ink√°bb az hat√°rozta meg, ki mennyire √©l a k√∂zszolg√°ltat√°sokkal.

R√°ad√°sul a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ k√∂zszolg√°ltat√°sok √°rai is igencsak elt√©rnek att√≥l, amit megszokhattunk r√©gen, √≠gy egy√°ltal√°n nem biztos, hogy p√©ld√°ul g√°zzal fŇĎzni olcs√≥bb, mint indukci√≥s tŇĪzhelyen k√©sz√≠teni az eb√©det.

Manaps√°g, h√°la a technol√≥gia fejlŇĎd√©s√©nek, a rezsid√≠jat jelentŇĎs m√©rt√©kben cs√∂kkenteni lehet, mind fŇĎb√©rlŇĎk√©nt, mind alb√©rlŇĎk√©nt. Az energiatakar√©kos izz√≥k, az indukci√≥s tŇĪzhelyek, a modern radi√°torok, vagy ak√°r az, hogy laptopot haszn√°l valaki asztali g√©p helyett, mind m√©rs√©kelik az alb√©rlet rezsij√©t.

 

Mennyi az albérlet rezsije átlagosan Budapesten?

A fentiek alapj√°n kimondhatjuk, hogy az alb√©rletek √°tlagos rezsije a fŇĎv√°rosban √°tlagos lak√°sm√©ret eset√©n 50-100 ezer forint k√∂z√∂tt alakul. A pontos √∂sszeget mindig a ker√ľlet, a lak√°s m√©rete, t√≠pusa, √©s term√©szetesen a haszn√°lat m√≥dja hat√°rozza meg. A k√∂z√∂s k√∂lts√©g viszont ak√°r t√°rsash√°zank√©nt is elt√©rŇĎ lehet egy utc√°ban!

A legalacsonyabb rezsire az √ļj√©p√≠t√©sŇĪ, 40-50 n√©gyzetm√©teres lak√°sokn√°l sz√°m√≠that a b√©rlŇĎ, a legmagasabbra pedig a szigetel√©s n√©lk√ľli, r√©gi panellak√°sok √©s persze csal√°di h√°zak eset√©ben. N√©zzen k√∂rbe kiad√≥ budapesti lak√°s k√≠n√°latunkban, hogy megtal√°lja az √∂nnek ide√°lis alb√©rletet!

© Professional Premium Property Zrt. Minden jog fenntartva